Venstre-borgmestre: Drop topskattelettelser, Løkke

En stribe Venstre-borgmestre mener ikke, at topskattelettelser er den bedste vej at gå politisk.
Anders Samuelsen fra Liberal Alliancen kræver toplettelser. Men statsminister Lars Løkkes bagland i Venstre, mener, det er en dum ide. 
Anders Samuelsen fra Liberal Alliancen kræver toplettelser. Men statsminister Lars Løkkes bagland i Venstre, mener, det er en dum ide.  Foto:Mathias Bojesen/Scanpix/Arkiv

Mens Venstre er på vej med topskattelettelser drevet af Liberal Alliances krav, er det ikke en tanke, der bringer jubel hos Venstre-borgmestre i udkantsområder.

Det skriver Jyllands-Posten, der har talt med en stribe borgmestre fra regeringspartiet.

- Det er ikke en blomst, der er vokset i min have. Jeg mener ikke, at det bør have førsteprioritet, siger Henrik Frandsen (V), borgmester i Tønder Kommune, til avisen.

Godt for de rige

Topskattelettelser vil hovedsageligt være godt for kommuner med mange velhavende borgere. Derfor ser borgmestrene i yderområderne mere ræson i at sænke bundskatten.

Ifølge Jyllands-Posten betaler mere end hver fjerde borger i kommuner som Rudersdal, Gentofte og Hørsholm topskat mens procentsatsen er under fem i kommuner som Tønder og Thisted.

- Et område som mit er bedre tjent med, at man lemper på en anden måde, siger borgmester i Thisted, Lene Kjeldgaard Jensen (V) til Jyllands-Posten.

Vil ikke skabe flere arbejdspladser

- Jeg tror, at det ville være noget klogere at lette i bunden i forhold til vores område, siger Mogens Gade (V), borgmester i Jammerbugt til Jyllands-Posten.

På Læsø foretrækker man lavere afgifter.

- Jeg tror ikke, at vi på Læsø skaber flere arbejdspladser ved at sænke topskatten, siger V-borgmester Tobias Birch Johansen til avisen.

Sænkelser af topskatten har længe været et kardinalpunkt for Venstres støtteparti Liberal Alliance.

Partiet har krævet lempelser af topskatten og truet med at vælte regeringen, hvis ikke ønsket blev efterkommet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.