Vejarbejdere frygter for livet: Danskerne er ligeglade

På Helsingør Motorvejen må vejarbejdere dagligt finde sig i bilisternes hasarderede kørsel.
- Det er meget ubehageligt, og man er utryg herude. Man kigger sig hele tiden over højre og venstre skulder, siger René Nielsen til Ekstra Bladet.
- Det er meget ubehageligt, og man er utryg herude. Man kigger sig hele tiden over højre og venstre skulder, siger René Nielsen til Ekstra Bladet. Foto: Morten Germund/arkiv/Scanpix

Byggeleder René Nielsen og hans kolleger skal konstant kigge sig over skulderen, mens de arbejder på et større vejarbejde på Helsingør Motorvejen i Nordsjælland.

Det skriver Ekstra Bladet.

Onsdag blitzede Nordsjællands Politi 402 bilister for at køre for stærkt på netop denne strækning – men det er hverdagskost, at vejarbejdere risikerer liv og lemmer, når hurtigræsende danskere drøner forbi, fortæller René Nielsen.

- Det er meget ubehageligt, og man er utryg herude. Man kigger sig hele tiden over højre og venstre skulder, siger René Nielsen til Ekstra Bladet.

Han fortæller om en episode, hvor en del af afspærringen mellem vejarbejderne og kørebanen fløj gennem luften, da en lastbil påkørte den i høj fart. Afspærringen landede et sted, hvor en kollega havde stået en halv time forinden. Det kunne have kostet kollegaen livet, mener René Nielsen.

Mangel på respekt

Han vurderer, at mellem 60 og 70 procent af bilisterne kører for stærkt.

- Det fortæller lidt om den danske mentalitet. Skilte er lige meget, og vi skal hurtigt frem. Den mentalitet er vi nødt til at gøre noget ved. Det er mangel på respekt for det, der foregår inde i vejkanten, siger byggelederen.

I onsdags registrerede en politiassistent ved Nordjællands Politi, 402 fartsyndere på en time, på strækningen, hvor der i øjeblikket er vejarbejde. Derfor er hastighedsgrænsen 50 kilometer i timen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.