Vejarbejder efter ny ulykke: "Vores familier vil altså gerne have os hjem igen!"

Bilisterne suser alt for hurtigt forbi vejarbejdere, lød det mandag fra vejarbejderen Torben Koust Enevoldsen. Onsdag aften skete endnu en alvorlig ulykke, hvor to vejarbejdere blev påkørt af en bilist.
Vejarbejdernes familier bliver mere og mere utrygge, hver gang kollegerne bliver ramt af biler, fortæller vejarbejder Torben Koust Enevoldsen.
Vejarbejdernes familier bliver mere og mere utrygge, hver gang kollegerne bliver ramt af biler, fortæller vejarbejder Torben Koust Enevoldsen. Foto: Privat

To dage. Så kort tid gik der, fra vejarbejder Torben Koust Enevoldsen advarede om alt for høj fart på vejene, til der skete endnu en alvorlig ulykke.

Onsdag aften blev to vejarbejdere i Herlev ramt af en bil med høj fart. Både bilens fører og to vejarbejdere er kørt på hospitalet.

Vejarbejderen Torben Koust Enevoldsen har adskillige gang appelleret til bilisterne på Facebook og gennem medierne. Men lige lidt hjælper det, mener han.

Som at slå i en dyne

- Nu synes jeg, at vi har haft budskabet fremme så mange gange. Alligevel bliver folk ved med at køre med fuld fart forbi vejarbejde. Jeg føler, at man står og slår i en dyne. Der sker absolut ingenting. Jeg kan snart ikke finde ud af, hvad der skal til, før bilisterne begynder at køre pænt, siger en frustreret Torben Koust Enevoldsen.

Mandag fortalte han, hvordan bilisternes høje fart gjorde vejarbejderne stressede og utrygge, og hvordan bilisternes susen forbi skader arbejdernes koncentration. Men det største problem er familiernes utryghed

Belastende for familierne

- Det store samtaleemne blandt kollegerne er jo, at vores familier bliver mere og mere utrygge, fordi de kan læse om alle de her ulykker. Det er meget belastende for familien derhjemme. Vi går og passer vores arbejde, så bilisterne får nogle gode veje at køre på, og alligevel sker det her igen og igen, siger Torben Koust Enevoldsen.

Han ærgrer sig over, at budskabet har så svært ved at trænge igennem blandt nogle bilister.

- Jeg har prøvet så mange gange at fortælle bilisterne, at vi er helt almindelige mennesker, der går og arbejder ude på vejen. Vores familier vil altså gerne have os hjem igen. Men nogle mennesker har så travlt med at spare et par sekunder, at de er ligeglade, siger Torben Koust Enevoldsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.