Vasker du dine håndklæder tit nok? Få svaret

Vasketøjet skal ikke først vaskes, når det lugter. Af hensyn til dig selv, og alle andre, er der nogle gyldne regler for, hvornår det er på tide at smide det i vaskemaskinen.
Har du styr på, hvor tit du bør vaske dine håndkæder?
Har du styr på, hvor tit du bør vaske dine håndkæder? Foto: Colourbox

Har du nogle sinde undret dig over, hvor lang tid man kan vente, inden man skal vaske sine lagner, håndklæder eller jeans? Hvis det er tilfældet så bliv klogere med denne lille guide.

Håndklæder

Badehåndklæder skal vaskes efter ca. fire ganges brug. Hvis du vil undgå, at de forbliver våde og klamme efter brug så sørg for at folde dem helt ud, når du hænger dem op, og helst i et rum med udluftning. Er det håndklæder, du bruger efter træning, så skal de vaskes oftere. Er din bademåtte af stof, og er i mange der træder ud på den hver dag, så skal den vaskes en gang om ugen, skriver GoodHousekeeping.com.

Undgå møl i tøj og madvarer. Læs mere på isabellas.dk

Tøj

Det er ikke alt, der bliver beskidt, efter du har brugt det én gang. Jakker, kjoler og jeans kan blive brugt flere gange, før de behøver at blive vasket eller sendt til rensning. Når dine cowboybukser begynder at miste deres elasticitet, så er det ved at være tid til en vask. Sover du i pyjamas, natkjole eller en t-shirt, så skal det smides til vask efter et par gange.  Går du i bad inden sengetid, kan du sove længere i dit nattøj, inden det skal smides i vaskemaskinen.

Fem tips til rent sengetøj. Læs mere på isabellas.dk

Sengetøj

Sengetøj skal minimum vaskes hver 14 dag. Sveder du meget om natten, skal det vaskes en gang om ugen. Puder og dynes kan du derimod nøjes med at vaske to-tre gange om året. Har du været syg, skal vasketøjet vaskes umiddelbart efter, du er rask igen.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.