Varmepenge redder kontanthjælpsmodtagere kortvarigt

Vand- og varmepenge har foreløbigt reddet flere lejere i Braband Boligforening, der stod til ikke at kunne betale deres husleje på grund af kontanathjælpsloftet.
Hos Brabrand Boligforening har 60 kontanthjælpsmodtagere selv henvendt sig direkte til boligforeningen for at få hjælp til at finde arbejde.
Hos Brabrand Boligforening har 60 kontanthjælpsmodtagere selv henvendt sig direkte til boligforeningen for at få hjælp til at finde arbejde. Foto: Scanpix/arkiv

Da kontanthjælpsloftet trådte i kraft 1. oktober, faldt boligstøtten.

Flere boligforeninger forudså, at det ville føre til en stigning i antallet af folk, der ikke kunne betale deres husleje, ligesom man frygtede, at flere ville blive sat ud af deres lejligheder med fogedens hjælp.

Foreløbig har vand- og varmepenge dog reddet flere lejere, fortæller Henning Winther, der boligsocial medarbejder i Brabrand Boligforening i det vestlige Aarhus. Det er dog sandsynligvis en stakket frist:

- Vi ved, de er ramt, og til november tror jeg, det bliver mere tydeligt, siger Henning Winther til DR Østjylland.

Hvis man skaffer sig 225 timers arbejde om året, betyder det, at man kan kompensere for boligstøtten, som er blevet beskåret på grund af det nye kontanthjælpsloft.

Hos Brabrand Boligforening har 60 kontanthjælpsmodtagere selv henvendt sig direkte til boligforeningen for at få hjælp til at finde arbejde, så de undgår at blive ramt af det nye kontanthjælpsloft.

- Det er meget usædvanligt, siger Henning Winther.

Brabrand Boligforening har i flere uger lavet opsøgende arbejde for at skaffe småjob til kontanthjælpsmodtagere for at sikre dem de nødvendige 225 timers beskæftigelse.

Foreløbig har boligforening med sikkerhed skabt 10 job.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.