Var din mor utro? Det bliver du også

En lille ting som dine forældres utroskab spiller en stor rolle for dit eget parforhold, for har de tendens til sidespring, vil du med stor sandsynlighed også have det.
Dine forældres syn på parforhold påvirker dig mere, end du måske tror. 
Dine forældres syn på parforhold påvirker dig mere, end du måske tror.  FOTO: Scanpix

Utroskab løber i familien. Har dine forældre været utro i deres parforhold, vil du også være meget mere gearet til at være det, viser et nyt studie fra Texas Tech Universitet. 

Undersøgelser viser, at har en af dine forældre være utro, er der dobbelt så stor tendens til, at du også vil være det i dit parforhold, skriver Men's Health.

Det gør dine forældres utroskab til en lige så stor påvirkning på dit parforholds sundhed, som dine egne følelser og tilfredshed, erklærer forsker bag studiet Dana Weiser ph.d.

Det stammer fra dine gener

Faktisk er tendensen til at være utro også biologisk betinget, forklarer Dana Weiser. Du arver visse biologiske mønstre, som vil gøre det mere svært for dig kun at holde dig til en.

Samtidig vil dine forældres snakke om samliv og forventninger til det at være i et forhold spille ind på dit eget syn senere i livet. Har din far eksempelvis være utro, kan det påvirke dig til at mene, at ægte kærlighed ikke findes.

Den tilgang kan du tage med dig ind i dine parforhold, og tror du ikke på den eneste ene, vil du have større tendens til at kigge efter andre muligheder undervejs i dit forhold.

Men du skal ikke gå i panik, hvis dine forældre går ind for sidespring. Du kan godt leve i et monogamt forhold uden at træde ved siden af. Du skal blot være opmærksom på, at du bærer rundt på dine forældres fortid, og bevidst beslutte dig for at gøre det anderledes.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.