Vandkrig: Vestkystens nazibunkere skal væk

Svømmere på Vestkysten risikerer at blive ramt af pigge fra de tyske nazisters gamle bunkere. Regeringen har afsat fire millioner til bekæmpelse.
Bekæmpelsen af bunkerne er en del af Udkantspakken, regeringen fremlagde for nyligt.
Bekæmpelsen af bunkerne er en del af Udkantspakken, regeringen fremlagde for nyligt. Foto: Miljøministeriet

2. Verdenskrig har efterladt mange sår, og dagen i dag risikerer mange at komme til skade af krigens efterladenskaber. Såsom af miner eller bunkere ud for Vesterhavet.

Betonbunkerne på Vestkysten er nemlig udstyret med spidse jernpigge, hvor badende og legende risikerer deres lemmer.

Derfor har regeringen nu afsat fire millioner mere til at fjerne de armerede betonklodser, skriver den grønne avis, organictoday.dk.

- Man skal kunne bade og lege ved Vestkysten uden at frygte spidse jernpigge fra gamle bunkers. Derfor afsætter vi nu fire millioner kroner mere til at fortsætte den indsats, som siden 2013 har fjernet cirka 120 farlige bunkers på strandene, siger miljøminister Kirsten Brosbøl til organictoday.dk.

Havet ødelægger betonen, og det gør, at armeringen stikker fem. Nogle bunkere skal fjernes helt, andre skal blot klippes til.

Trygge strande sikrer nemlig kystturisme, mener miljøministeren. Initiativet er et af mange i udkantspakken, som skal sikre liv i Udkantsdanmark.

 

 

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.