Van Gaal: Spillerne tør ikke gå imod mig

Louis van Gaal er kendt som en hård træner, og ifølge ham selv gør spillerne også, hvad de får besked på.
Manchester Uniteds manager Louis Van Gaal er kendt som en hård nyser.
Manchester Uniteds manager Louis Van Gaal er kendt som en hård nyser. Foto: Scott Heppell/AP

Manchester United leverede klubbens dårligste sæson i mange år, da det i sidste sæson blev til en syvendeplads i Premier League.

Manager David Moyes blev fyret, og klubben hentede inden denne sæson hollandske Louis van Gaal ind til at styre tropperne mod nye triumfer. Efter en svingende start har holdet fået mere gang i pointkontoen, og det skyldes blandt andet god disciplin.

- Jeg spørger spillerne, hvad de mener, men jeg har mange rettelser til det. De er nødt til at være enige med mig. Ellers kan de ikke præstere i den næste kamp, fortæller Van Gaal i et interview med Sky Sports.

Hollænderen, der tidligere har stået i spidsen for hold som Barcelona, Ajax, Bayern München samt det hollandske landshold, er kendt som en træner, der lægger vægt på streng disciplin.

Adspurgt om han tillader, at spillerne sår tvivl om hans beslutninger, fortæller han da også, at det ikke er noget, der sker tit.

- Det tør de fleste ikke at gøre, men hvis de har gode argumenter, lytter jeg.

Lige for tiden ser Van Gaals beslutninger også ud til at være de rigtige. Manchester United har vundet de seneste fire ligakampe - senest i weekenden over rivalerne fra Liverpool med 2-1.

Det har sendt de mangedobbelte engelske mestre op på fjerdepladsen blot et enkelt point efter Arsenal på tredjepladsen, der giver direkte adgang til næste sæsons Champions League.

Van Gaal og co. møder i næste runde danskerklubben Aston Villa med Jores Okore.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.