Valgnederlag kan blive Thornings første valgfremgang

Thorning og S er gået tilbage ved alle Folketingsvalg, siden hun blev formand. Det kan ændres nu.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt delte torsdag roser ud og førte valgkamp til sidste minut på Nørreport Station i København. Ifølge prognoserne er det dog ikke nok til, at hun kan beholde nøgle til Statsministeriet.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt delte torsdag roser ud og førte valgkamp til sidste minut på Nørreport Station i København. Ifølge prognoserne er det dog ikke nok til, at hun kan beholde nøgle til Statsministeriet. Foto: EMIL SØRENSEN THOMAS/POLFOTO

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan ende i den paradoksale situation, at hun for første gang i sine ti år som formand leverer fremgang til sit parti ved et folketingsvalg. Og alligevel taber regeringsmagten.

Med lidt over 20 procent af stemmerne optalt står Socialdemokraterne til at få 26,6 procent af stemmerne. Det er en lille fremgang i forhold til valget i 2011, hvor Socialdemokraterne fik 24,8 procent af stemmerne.

Det var det dårligste resultat for partiet i mere end 100 år. Men det var nok til, at Socialdemokraterne efter svære regeringsforhandlinger kunne danne regering med De Radikale og SF.

Ved dette valg har det i høj grad været Helle Thorning-Schmidt, som er blevet sat i front for rød bloks forsøg på at kapre de afgørende midtervælgere. Men et dårligt valg til De Radikale kan koste den samlede valgsejr. Tallene er dog fortsat usikre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.