Valgdato efterlader heavy-fans i slemt dilemma

Årets helt store metalfestival finder sted på valgaftenen. Arrangørerne lover dog masser af valgstemning - på den lidt alternative måde.
Festivalgæster, som de plejer at se ud på Copenhell. Og det gør de nok også på valgdagen ...
Festivalgæster, som de plejer at se ud på Copenhell. Og det gør de nok også på valgdagen ... Arkivfoto: Scanpix

Danskerne skal til valgurnerne 18. juni, har statsminister Helle Thorning-Schmidt meddelt i dag.

Det bringer over 10.000 heavy-fans i et slet dilemma.

Skal de ryste hår og prygle fadøl til årets største udendørs metalfestival på dansk grund, Copenhell, der åbner festen netop 18. juni på Refshaleøen i København? Eller skal de droppe at headbange og i stedet følge Folketingsvalget på tv?

Jeppe Nissen, chef for Copenhell, har en løsning på dilemmaet.

- Man skal stemme først og så komme ud til os bagefter, siger han til Avisen.dk.

- Naturligvis skal man stemme - det er vigtigt. Men man kan sagtens nå begge dele, for på vores første dag åbner vi lidt senere. Portene åbner klokken 15, og det første band går på 15.30.

Et af festivalens hovednavne - amerikanske Slipknot - spiller om torsdagen på Copenhell, og dem bør metalfans ikke snyde sig selv for, mener Jeppe Nissen.

- Man kan følge valget på sin mobil hos os. Der er ret god mobildækning på festivalpladsen, siger han og røber, at Copenhell har planer om at lave sin egen alternative folkeafsteming på valgdagen.

- Det bliver med nogle meget alternative kandidater. Hvem ved - måske kommer valget til at stå mellem King Diamond og Lars Ulrich som præsident ...

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.