Valentinsdag - hvad er det? Danske singler er ligeglade

Valentinsdag er tæt på, og vi bombarderes med reklamer om blomster, chokolade og søde kort til dem, vi har kær. Men danskerne er ligeglade med det amerikanske kærlighedsfænomen.
Det KAN være surt at være single. Men det gør ikke specielt ondt på valentinsdag, viser ny undersøgelse.
Det KAN være surt at være single. Men det gør ikke specielt ondt på valentinsdag, viser ny undersøgelse. Scanpix - modelfoto

Vil du være min Valentin? Sådan vil det lyde i dagene op til 14. februar, hvor kærligheden fejres over hele verden.

Umiddelbart vil man tro, at valentinsdag ligger et stort pres på singler for at finde en at dele kærlighedsdagen med. Men nye undersøgelser lavet for datingsitet Match.com blandt 660 medlemmer, viser, at de danske singler er ligeglade med valentinsdag.

Fire ud af fem singler vil ikke gøre noget særligt ud af valentinsdag, og lige under halvdelen ved ikke en gang, hvornår det er valentinsdag.

Sådan får du verdens bedst Valentinsdag. Læs mere på q.dk

- Der findes en masse fordomme om, at singler føler sig ensomme på valentinsdag og misunder dem, som er i parforhold, men tværtimod så viser denne undersøgelse, at dagen ikke har den store påvirkning på de danske singler.

- Faktisk viser vores onlineaktivitet, at nytårsaften påvirker singlerne mere. For eksempel steg profilvisninger på match.com med 22 procent og e-mails med 28 procent den første søndag i år, fortæller Leyla Öfwerström, der er PR-ansvarlig for Match.com i Norden.

Danmark skraber bunden på kærlighedsdagen

Valentinsdag fejres i hele verden, men når man sammenligner singlernes tilgang til kærlighedsdagen i Europa, så kommer de danske singler på en absolut sidste plads.

En international undersøgelse, LoveGeist, lavet for Match.com, viser at, kun 14 procent af de danske singler vil bruge flere penge på en date på valentinsdag, hvor omkring halvdelen af de italienske og engelske singler vil gøre mere for at imponere deres Valentin.

Unge singler påvirkes mest på valentinsdag

Selvom cirka halvdelen af danske singler er ligeglade med Valentinsdag, så påvirker dagen alligevel nogle af singlerne – nemlig de unge.

Derfor skal I fejre Valentinsdag. Læs mere på Elle.dk

- Undersøgelsens resultat viser en generationskløft, og det kan blandt andet hænge sammen med at de unge singler er vokset op med Valentinsdag, imens de ældre singler ikke er blevet eksponeret for traditionen på samme måde, fortæller Jacob de Lichtenberg, der er datingekspert og forfatter til bogen Datingens Psykologi.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.