Valentinsdag: Få din buket til at holde længe

Er du en af dem, der regner med at blive forkælet med et buket blomster på Valentinsdag i weekenden, så se her, hvordan du får glæde af dem i længst tid.
Har du fået blomster - se her, hvordan du holder liv i dem
Har du fået blomster - se her, hvordan du holder liv i dem Scanpix

Mange kvinder vil nok mene, at blomster fra manden gør livet smukkere og bedre. Men glæden kan ind imellem være kort, for med mindre du behandler dine blomster godt, så risikerer du, at de visne kort efter, du har fået dem, skriver Good Housekeeping.

Få her et par fif til, hvilke blomster din mand bør købe, og hvad du skal gøre for at få dem til at holde.

Vælg med omhu

Nu er det selvfølgelig sjældent, at man selv får lov til at udvælge sine blomster. Men du kan godt lade et ord eller to falde om, hvilke blomster du bare elsker, hvis du tror, din mand har tænkt sig at købe en buket til dig.

LÆS OGSÅ: sådan kommer du på date nummer to

Fortæl ham, at du er vil med solsikker og krysantemum, for de kan holde sige friske i 10 dage, fortæller blomsterdesigner Carol Caggiano. Kan han ikke få det, så få ham til at købe roser eller liljer, som med den rette behandling kan holde en uges tid.

Hold blomsterne kolde

Selv få minutters varme kan få en buket blomster til at tabe pusten, fortæller blomsterhandler Wilton Lee.

Når din mand giver dig blomsterne, så skynd dig at få dem ud af indpakningen, over i en vase og stil dem et ikke alt for varmt sted. Og lad ham vide, at køber han blomsterne til dig i god tid, så skal de stå koldt, indtil han forærer dem til dig.

LÆS OGSÅ: Dét skal du ikke sige til din partner

Blomsterne skal behandles godt

Når du får blomsterne, så er det vigtigt, at du giver dig tid til at pakke dem ud og ordne dem, før du putter dem i en ren vase. Du skal fjerne overskydende blade, der sidder på stilkene og vil blive mas eller våde i vasen. De skal væk og du skal lave et nyt snit på stilkene. Stil derefter blomsterne i lunkent vand.

LÆS OGSÅ: Slås I om pladsen i sengen? Sov bedre sammen

Hold dem ved lige

Arbejdet slutter ikke, når du har den smukke buket godt placeret i en vase. Nej, du skal også huske at skifte vand hver dag, med mindre du har hældt holdbarhedsmiddel, der ofte følger med, i vandet. Har du det, kan du skifte efter behov.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.