Vaks politimand på ferie fanger indbrudstyv

En betjent og hans politihund var ellers gået på sommerferie, men under en gåtur om natten så betjenten noget mistænkeligt.
Den unge indbrudstyv havde nok ikke regnet med, at han blev observeret af en politibetjent på sommerferie.
Den unge indbrudstyv havde nok ikke regnet med, at han blev observeret af en politibetjent på sommerferie. Foto:Scanpix/Arkiv

Politibetjent Kristian Ulrich og hunden Gizmo, der er førerhund for politiet, var ude at gå tur natten til onsdag. Egentligt holder de sommerferie fra politiet, men makkerparret måtte hurtigt træde i aktion som lovens lange arm, da Kristian Ulrich så noget mistænkeligt på gåturen, skriver tv2.dk

Klokken er 00.30, og betjenten går rundt i et stisystem med hunden Gizmo. Så ser han to herrecykler, der holder op ad en hæk. Det undrer ham.

Kristian Ulrich og Gizmo bliver stående og observerer de to mistænkelige herrecykler. Så sker det.

Gizmo bakker sin ejer op

En mand kommer gående hen til cyklerne. Han bærer på en stor sort taske. Manden får nu øje på Kristian Ulrich og Gizmo, og han begynder at gå væk fra stedet.

Så råber Kristian Ulrich manden an. Han råber, at han vil bruge hunden, hvis ikke manden stopper op. Ved siden af ham står Gizmo og bakker sin ejer op med sin gøen.

Det får manden til at stoppe op.  Og Kristian Ulrich får ret i sin mistanke.

Manden er indbrudstyv. Hans sorte taske er fyldt med tyvekoster. Klokken er nu 00.38 og Kristian Ulrich anholder manden, der viser sig at være 20 år gammel og fra Roskilde. Han har stjålet ting fra et redskabsskur i nærheden, skriver tv2.dk.

Men det er ikke det eneste.

Navn på lygte afslører ejermanden

Den 20-årige har også stjålet de to cykler. Han forklarer, at han ikke kan huske, hvor han har stjålet dem henne. På en af cyklernes bagagebærer ligger en grøn mappe. Det viser sig at være en savnet møntsamling.

På gerningsstedet, hvor Kristian Ulrich anholder tyven, ligger et par hvide handsker og en lommelygte. Det viser sig, at den 20-årige har stjålet lommelygten samme sted som møntsamlingen, skriver tv2.dk.

På den stjålne lygte står et navn, der viser sig at være ejermandens navn. Han kan nu få sin møntsamling igen.

Hvad der gemte sig i kloakristen

Men tyveri er ikke det eneste, den 20-årige har gjort sig skyldig i.

Der lugter nemlig kraftigt af skunk på gerningsstedet. Og i en kloakrist finder politiet en pølsemandspose med skunk. Den 20-årige indrømmer, at det er hans skunk, som han har kastet fra sig.

Han bliver nu også sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer, skriver tv2.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.