Vært for European Games fundet

Det første European Games står for døren, og lørdag blev Holland tildelt værtskabet i 2019.
Danmark har en del udøvere af sted til legene i Baku i juni. Her er det Danish Open i Bellahøj Svømmearena. Viktor B. Bromer i 100 meter bytterfly.
Danmark har en del udøvere af sted til legene i Baku i juni. Her er det Danish Open i Bellahøj Svømmearena. Viktor B. Bromer i 100 meter bytterfly. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Den europæiske udgave af de olympiske lege, European Games, som for første gang skal afvikles fra 12. til 28. juni i Baku i Aserbajdsjan, har nu fundet værtsnationen til legenes anden udgave om fire år.

Det bliver Holland, som skal lægge areal til begivenheden i 2019.

Det meddeler vicepræsidenten for den europæiske olympiske komité, Alexander Kozlovsky, lørdag fra Moskva ifølge nyhedsbureauet Tass.

Holland meldte sig som det første og eneste land på banen med et bud på at afholde begivenheden i 2019, og det var derfor ikke den store overraskelse, at værtskabet blev tildelt tulipanlandet.

European Games er tænkt som en pendant til de verdensdelsbestemte sportslege som eksempelvis Asian Games og Pan-American Games.

Danmark har en del udøvere af sted til legene i Baku i juni, men det er meget forskelligt fra sportsgren til sportsgren, om det er hold eller individualister fra øverste hylde, som er med.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.