– Først og fremmest skal du tænke æbler ind i alle retter: Æbleflæsk, wokmad, grønne salater, tapasretter, karrysalat til sildemaden osv. Bliver du alligevel træt af at spise æbler hver dag, så riv dem i maden i stedet. Revne æbler i fx frikadeller, kartoffelmos og supper giver en frisk smag uden at dominere retten, siger redaktionschef på magasinet ISABELLAS, Anita Banner.
5 delikate æbledesserter gæsterne aldrig vil glemme: Få opskrifterne på Isabellas.dk
Glem ikke morgenmad og dessert
Selv er Anita Banner vild med æblesmoothie og æbletern oven på skyr – og gerne i selskab med blåbær, mandler og frugtsirup.
– Så er det næsten som at spise dessert til morgenmad, siger hun og tilføjer, at man selvfølgelig heller ikke må glemme at bruge æblerne til weekenddesserter som bagte æbler med marcipan, æbletærte, æblegrød, og crumblecake.
Undgå edderkopper i hjemmet med pebermynte: Se hvordan på Isabellas.dk
Saml til forråd
Synes du stadig, at der er lang vej til at få æblerne spist op, bør du ifølge Anita Banner ty til det gode gamle husmorprincip om at samle til forråd.
– I disse dage, hvor vi taler så meget om at undgå madspild, giver det bare så god mening at gemme de sunde æble så langt tid som muligt i en kold kælder eller et skur. Visse typer æbler egner sig ikke så godt til at blive gemt, men så kan du lave æblemos af dem og fryse dem ned eller blot skrælle dem, skære dem i tern og fryse dem ned. Du kan også lave æblesyltetøj, som med lidt atamon i kan gemmes i flere måneder, eller du skære æblerne i skiver og tørre dem i ovnen, så du har sunde æblesnacks om vinteren, siger Anita Banner og tilføjer:
- Har du stadig æbler til overs, så køb en saftcentrifuge, og pres dine æbler. Tilføjer du også nogle gulerødder og lidt citron og ingefær kan du med lidt held drikke dig fra en vinterforkølelse. Så holder du doktoren endnu længere fra døren.