Vælgerne: Giv flere penge til dagpenge-systemet

Danskerne vil sende flere penge til dagpenge-området.
- Vi og De Radikale er enige om nok til at kunne danne regering, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt i forbindelse med Socialdemokraternes fremlæggelse af partiets valggrundlag, siger Helle Thorning-Schmidt..
- Vi og De Radikale er enige om nok til at kunne danne regering, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt i forbindelse med Socialdemokraternes fremlæggelse af partiets valggrundlag, siger Helle Thorning-Schmidt.. Foto: Scanpix/arkiv

Hvis det står til næsten halvdelen af de danske vælgere, skal den kommende nye samling folketingspolitikere sørge for at tilføre flere penge til dagpenge-systemet.

Det viser en ny undersøgelse, som Megafon har lavet for TV2.

43 procent svarer, at de enten er ”helt enig” eller ”overvejende enig” i, at der bør tilføres flere penge til dagpengeområdet, mens 32 procent mener det modsatte. 21 procent svarer ”hverken eller”.

Målingen kommer på dagen, hvor den radikale leder Morten Østergaard ifølge Jyllands-Posten erklærer sig parat til at stramme dagpengesystemet.

- For min skyld må det gerne bidrage yderligere, siger han.

Dermed slår han ind på en mere reformivrig kurs end statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), som blot har konstateret, at hun ønsker en dagpengereform, hvor færre falder ud af systemet, og hvor de omstridte regler for genoptjening nytænkes.

Enige om nok ting

Men det bekymrer ikke Helle Thorning-Schmidt.

- Vi og De Radikale er enige om nok til at kunne danne regering, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt i forbindelse med Socialdemokraternes fremlæggelse af partiets valggrundlag.

- Socialdemokraterne har vores holdning, De Radikale har deres, men vi har i de seneste tre et halvt år vist, at vi kan samarbejde. Og vi har vist, at vi kan lave aftaler med alle Folketingets partier, siger Helle Thorning-Schmidt.

Både Enhedslisten og SF har opfordret Thorning til at gå uden om De Radikale, hvis statsministeren får stemmer nok til at danne regering efter valget.

- Hvis vi vil noget mere velfærd i Danmark, herunder også en bedre dagpengeløsning, så ser jeg simpelthen ikke De Radikale i en regering, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

- Hvis Socialdemokraterne vil en ordentlig dagpengeløsning, sker det ikke med De Radikale i regeringen, og det synes jeg, at Socialdemokraterne skal melde ud, tilføjer SF-formanden.

Ægteskab i opløsning

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, har kaldt regeringen for et "ægteskab i opløsning".

- Hvis S og R fortsætter i regering, så kan begge ikke få ret i det her spørgsmål. En af dem vil komme til at bryde det, som danskerne må betragte som et løftebrud.

- Og det plejer at være De Radikale, der vinder, når der er uenigheder i regeringen, siger Støjberg til Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.