Vælg os: Regionale politikere sukker efter udflyttede statsjob

I Region Sjælland håber man på, at nogle af de statslige arbejdspladser, som regeringen vil flytte fra hovedstaden lander i regionen.
Senere i dag vil regeringen fremlægge sin plan for udflytningen af statslige arbejdspladser.
Senere i dag vil regeringen fremlægge sin plan for udflytningen af statslige arbejdspladser. Foto_ Iris

Regeringen ventes senere i dag at præsentere sin plan for udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden.

Og planen bliver ventet med spænding af de regionale folketingsmedlemmer - også dem fra regeringspartiet, blandt andre venstremanden Marcus Knuth fra Sydsjælland:

- Jeg aner ikke, hvor de endelige beslutninger om udflytningerne ender, så det bliver interessant at se, siger han til DR Sjælland.

Hos et af regeringens støttepartier, Dansk Folkeparti, har man heller ikke fået nogen antydninger af, hvor de statslige arbejdspladser skal placeres, siger folketingsmedlem Rene Christensen fra Guldborgsund Kommune:

- Men Region Sjælland er meget udfordret, og her vil nye statslige arbejdspladser være vigtige, for at vi kan få en mere positiv udvikling i Region Sjælland, siger han til radiostationen.

Både Region Sjællands formand, Jens Stenbæk, og formanden for de 17 kommuner i region Sjælland, venstremand og borgmester i Solrød Niels Hørup, har peget på områder, som Banedanmark, Trafikstyrelsen, Energistyrelsen og Visitdenmark, som de mener med fordel kunne flyttes fra hovedstadsområdet og til det øvrige Sjælland.

Næstformand i folketingets landdistriktudvalg, socialdemokraten Lennart Damsbo-Andersen ser også meget spændt frem til regeringens udspil:

- Når man kigger på fordelingen af de statslige arbejdspladser, så er Region Sjælland simpelthen underforsynet. Jeg tror, at hvis det skal være en fair fordeling, så skal der ligge et betydeligt antal arbejdspladser i Region Sjælland, siger han til DR Sjælland.

Erhvervs- og væktsminister Troels Lund Poulsen har tidligere fremhævet, at det er en demokratisk holdning, at der skal ske en mere jævn fordeling af statslige arbejdspladser.
Derved kommer de offentlige myndigheder også nærmere de borgere og virksomheder, de betjener.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.