Vågnet af koma: Voldtaget kondiløber husker intet

Københavns Politi kan blive tvunget til at køre en sag mod anholdt 29-årig mand baseret på tekniske beviser.
Henter afspiller ...
Kvinden blev fundet i et budskads ved Sporsløjfen, der ligger ved banelegemet ved Nordhavn og sportsklubben B93's udendørs træningsanlæg omkring klokken 15.00. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Den kvindelige kondiløber, som 16. august var udsat for et voldsomt overfald og voldtægt på Østerbro i København, er nu vågnet.

Det skriver BT.

Den 38-årige kvinde blev lagt i kunstigt koma, for at hun kunne komme sig efter overfaldet, hvor hun blev fundet forslået i et buskads ni timer efter overfaldet. Hun havde fået revet sit tøj i stykker og var blevet voldtaget. Hun var desuden forsøgt kvalt - formentlig med en snor - og var blevet efterladt bevidstløs.

Allerede den følgende nat blev en 29-årig mand anholdt i sagen.

Københavns Politi kan nu forsigtigt afhøre kvinden, men fortæller til avisen, at kvinden ingen erindring har om overfaldet.

Ikke usædvanligt

Og det er ikke usædvanligt, at kvinden intet husker, har krisepsykolog Henrik Lyng fra Center for Beredskabspyskologi tidligere forklaret til BT. Der kan være store huller i hukommelsen.

Således kan Københavns Politi muligvis blive tvunget til at bygge en sag mod den anholdte 29-årige mand alene på tekniske beviser.

- Hvis vidneforklaringer eller tekniske beviser er gode nok, så behøver vi ikke kvindens udpegelse af en gerningsmand for at få ham dømt, har politikommissær Hans Erik Raben i Københavns Politi sagt til BT.

Anholdt belastet af beviser

Den anholdte nægter sig skyldig, men en dommer i Københavns Byret varetægtsfængslede manden i fire uger.

Han er især belastet af billeder fra overvågningskameraer i området samt teleoplysninger fra kvindens mobiltelefon, som blev stjålet i forbindelse med overfaldet og siden fundet i en busk.

Københavns Politi ønsker ikke at give nærmere oplysninger om den 38-årige kvindes fysiske og psykiske tilstand.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.