Vågn op: Politiet vækker dårlige betalere midt om natten

Politiet banker dårlige betalere op om natten.
Politiet opsøger personer, der har ignoreret indkaldelser til fogedretten, midt om natten eller tidligt om morgenen for at sikre sig, at de er hjemme.
Politiet opsøger personer, der har ignoreret indkaldelser til fogedretten, midt om natten eller tidligt om morgenen for at sikre sig, at de er hjemme. Foto: Colourbox

Hvis man ikke ligger vågen og tænker på de ubetalte regninger i forvejen - ja, så risikerer skyldnere i Randers og Aarhus at blive vækket og mindet om dem.

For politiet er i øjeblikket i gang med en indsats for at få dårlige betalere til at møde i fogedretten.

24 personer, der har ignoreret indkaldelser til fogedretten, er blevet opsøgt af Østjyllands Politi i sidste uge. Og betjentene banker på om natten eller tidligt om morgenen, når folk sandsynligvis er hjemme.

Udsigten til at blive vækket af politiet skaber en side-effekt, siger politikommissær Finn Platz.

- Når vi kører ud og anholder nogen, er der også nogen, der henvender sig selv, fordi de hører, hvad der foregår. Vi har i denne omgang anholdt 24 - men som en sideeffekt er der lige så mange, der er kommet selv, siger Finn Platz.

- Det er også det, vi opfordrer folk til. Det er nemmest for alle parter, hvis man selv går til fogedretten og får klaret sit mellemværende. Så slipper man også for at blive hentet midt om natten.

Støder politiet på forældre, der er alene med små børn, så aftaler man, at skyldneren møder op i retten dagen efter, så børnene ikke skal være alene hjemme, understreger Finn Platz.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.