V-vælgere vrager Kristian Jensen som ny formand

Der er ikke meget opbakning til Lars Løkke Rasmussens tronfølge, Kristian Jensen, blandt Venstres egne vælgere. Deres favorit som ny formand hedder Søren Gade
Venstres næstformand skal ifølge forsker og lokalformand ikke tro, at han kan komme let til formandsposten, når Lars Løkke Rasmussen en dag stopper.
Venstres næstformand skal ifølge forsker og lokalformand ikke tro, at han kan komme let til formandsposten, når Lars Løkke Rasmussen en dag stopper. Foto: Henning Bagger/Scanpix

I sommeren 2014 var han lige ved at vippe Lars Løkke Rasmussen (V) af pinden som partiformand. Men nu står Kristian Jensen (V) som nummer tre i rækken, hvis det var vælgerne, der skulle vælge, hvem Lars Løkke Rasmussens afløser bliver.

Venstres egne vælgere foretrækker nemlig Søren Gade (V) og Inger Støjberg (V) før den nuværende næstformand, Kristian Jensen.

Det viser en ny måling foretaget af YouGov for Ugebrevet A4.

Og det er noget, som partiets næstformand skal tage alvorligt, konstaterer valgforsker på Syddansk Universitet Robert Klemmensen.

- Kristian Jensen kan godt sove med støvlerne på, hvis han vil være formand. Det er nu han skal begynde at positionere sig, hvis han vil gøre sig håb om at få den post, for han er afgjort udfordret, siger Robert Klemmensen til Ugebrevet A4.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Lokalformand: Naturlig afløser

Hvad vælgerne mener betyder dog ikke det store. I hvert fald ikke hvis det står til lokalformand for Venstre på Lolland, Benny Damgaard. For ham er der nemlig ikke meget at rafle om.

- Hvad vælgerne mener om andre i partiet, det kan jeg ikke tage mig af lige nu, for vi har på et landsmøde valgt Kristian Jensen som næstformand, og det er jo fordi, at han skal være den naturlige arvtager til Lars Løkke,« siger Benny Damgaard til Ugebrevet A4.

Og så betyder det ikke så meget, hvem der er mest populær blandt vælgerne. Det har formændende gode nok vejledere til, at man ikke behøver bekymre sig om, mener Benny Damgaard.

Kan rive partiet midt over

Men at næstformanden får så lidt opbakning kan ifølge Robert Klemmensen få alvorlige konsekvenser for partiet.

For selvom Venstre historisk har været gode til at lade formandsskifte splitte partiet, ser han det som en reel konsekvens denne gang.

- Hvis der kommer en lederskabskrig i Venstre, risikerer partiet en nedsmeltning, siger Robert Klemmensen og tilføjer, at Venstre i forvejen er presset af dårlige meningsmålinger og en splittelse mellem land og by.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.