V: Strammere regler forhindrer ikke asylkaos

Når der i 2015 ventes 20.000 asylansøgere til Danmark, er regeringens bebudede stramninger ikke nok, mener V.
Når der i 2015 ventes 20.000 asylansøgere til Danmark, er regeringens bebudede stramninger ikke nok, mener V.
Når der i 2015 ventes 20.000 asylansøgere til Danmark, er regeringens bebudede stramninger ikke nok, mener V. Foto: JONAS OLUFSON/POLFOTO

Det nytter ikke, at regeringen strammer reglerne for asyl og familiesammenføring, når prognosen er, at op imod 20.000 personer vil søge asyl i Danmark i 2015 - præcis det samme antal som ventes i 2014.

Sådan lyder det fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, der frygter, at "de kaotiske tilstande på asylområdet fortsætter", selv om der i oktober hidtil blot er kommet 744 syriske asylansøgere hertil mod 1932 i september - muligvis som følge af de bebudede stramninger, der fastslår, at man ikke kan få familiesammenføring inden for det første år.

- Vi må håbe, at det ikke går op for menneskesmuglerne, som bringer asylansøgerne hertil, at der i virkeligheden ikke er tale om en særlig stor stramning, siger Inger Støjberg.

Hun er stadig bekymret, selv om der altså kom langt færre syriske asylansøgere i oktober.

- Der er fuldstændig kaotiske tilstande på asylområdet. Regeringen venter fortsat 20.000 asylsøgere i år og det samme næste år, siger Inger Støjberg.

Ifølge den politiske ordfører kan Danmark hjælpe 10 gange så mange asylansøgere i nærområderne.

- Det er de stærkeste flygtninge, der kommer til Danmark. De svageste kommer til at leve en kummerlig tilværelse i krigshærgede områder, hvis de overhovedet overlever. De næststærkeste når til flygtningelejre i nærområdet, siger Inger Støjberg.

Venstre vil spare 2,5 milliarder kroner på ulandsbistanden, og regeringen vil spare det samme beløb for at betale for de mange asylansøgere herhjemme, påpeger hun.

- Da vi foreslog det, sagde regeringen, at det under ingen omstændigheder kunne lade sig gøre. Nu har vi beviset for, at det kan det godt, siger Venstres politiske ordfører.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.