V revser regeringen: Få nu fat på Østeuropa

Venstre langer ud efter regeringen for ikke at have gjort nok for at bekæmpe social dumping.
Venstre kritiserer regeringens indsats mod social dumping.
Venstre kritiserer regeringens indsats mod social dumping. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Regeringen har ikke gjort nok for at bekæmpe billig arbejdskraft fra Østeuropa. Sådan lyder kritikken af SR-regeringen, der ellers ofte fremhæver sin indsats mod løntrykkeri.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Venstre mener, at regeringen har forsømt at lave aftaler med andre lande om at bekæmpe social dumping. Den opgave var en del af sidste års finanslovaftale mellem regeringen, Venstre og De Konservative, men siden er regeringen blot nået til en embedsmandsdialog med Polen.

Beskæftigelsesministeriet oplyser, at der endnu ikke har været ministermøder, at der endnu ingen aftale er, og at ingen andre lande er blevet kontaktet.

- Det var ikke en aftale om, at det kun skulle være Polen, vi nåede i år. Det er også Rumænien, Bulgarien og andre lande, hvorfra mange tager til Danmark for at arbejde. Ministeren må gøre noget, så det ikke kun bliver ved snak, siger arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen (V).

Enhedslisten vil indføre lovkrav om såkaldt kædeansvar og præsenterer fredag en 10-punktsplan mod social dumping.

- Kædeansvar er et af de skarpeste redskaber til at bekæmpe social dumping. Vi har ikke ultimative krav til finansloven, men dette er et meget vigtigt krav. I forhold til nogle af vores andre krav har det den store fordel, at det ikke koster penge, siger Finn Sørensen, der er arbejdsmarkedsordfører for Enhedslisten, til Jyllands-Posten.

Beskæftigelsesministeren, Henrik Dam Kristensen (S), har ikke ønsket at kommentere sagen.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.