V-profil: Har både flyttekasser og champagne klar

Venstre står til at få det dårligste valgresultat i 25 år, selvom de kan genvinde regeringsmagten. Det er en træls situation, mener Venstres Jakob Engel-Schmidt, som selv risikerer at miste pladsen i Folketinget.
- Det er da en træls situation. Jeg tror ikke, at nogen kommer til at sige noget andet. I den situation må vi jo se, om det kan lykkes at vinde regeringsmagten. Det er trods alt det vigtigste, siger Jakob Engel-Schmidt.
- Det er da en træls situation. Jeg tror ikke, at nogen kommer til at sige noget andet. I den situation må vi jo se, om det kan lykkes at vinde regeringsmagten. Det er trods alt det vigtigste, siger Jakob Engel-Schmidt. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/arkiv/Scanpix

De første exitpolls fra DR og TV2 viser stort set dødt løb mellem rød og blå blok.

I begge målinger går Venstre dog voldsomt tilbage. Ved sidste valg fik Venstre 26,7 procent af stemmerne, men i de to exit polls ligger partiet på henholdsvis 20,2 og 20,0 procent af stemmerne.

Blandt de først ankomne politikere til Venstres valgfest på Christiansborg er en nervøs iværksætterordfører Jakob Engel-Schmidt, som selv risikerer at miste pladsen i Folketinget, hvis det endelige valgresultat er på linje med valgstedsmålingerne.

I begge målinger ligger I nede omkring 20 procent. Det er det værste resultat for Venstre i 25 år, hvis det holder stik. Hvad tænke du om dit eget partis performance i det her valg?

- Det er da en træls situation. Jeg tror ikke, at nogen kommer til at sige noget andet. I den situation må vi jo se, om det kan lykkes at vinde regeringsmagten. Det er trods alt det vigtigste.

Du sidder jo selv på et af de mandater, der risikerer at blive flået fra jer, hvis det her holder ved. Hvilken fornemmelse har du i kroppen lige nu?

- Jeg har jo både flyttekasserne og champagnen klar. Vi finder nok først ud af det endelige resultat i morgen eftermiddag, men flyttekasserne står i den ene side og champagnen i den anden. Men jeg håber, at vælgerne har været nådige, så det kan lade sig gøre at fortsætte herinde. Jeg vil være meget ked af andet.

De første exit polls viser jo utroligt tæt løb mellem rød og blå blok. Hvad tænker du om det?

- Det kan hurtigt blive en sjovere eller en markant værre aften. Det her er et rids over, hvordan det måske ser ud, men vi ved jo dybest set ingenting endnu.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.