V-profil angriber formand og modkandidat

På tirsdag kan Venstre-borgmester i København Pia Allerslev miste sit spidskandidatur til udfordreren Cecilia Lonning-Skovgaard. Det får borgmesteren til at rette hård kritik.
Pia Allerslev angriber sin modstander og baglandet før valg af partiets spidskandidat i Hovedstaden på tirsdag.
Pia Allerslev angriber sin modstander og baglandet før valg af partiets spidskandidat i Hovedstaden på tirsdag. Scanpix: Kasper Palsnov

Børn og unge-borgmester i København, Pia Allerslev (V), har frem til nu været spidskandidat for Venstre i hovedstaden. Men det kan meget vel ændre sig på tirsdag, hvor Venstres medlemmer skal vælge spidskandidat før næste års kommunalvalg. Her bliver hun nemlig udfordret af Cecilia Lonning-Skovgaard, der får opbakning af Venstres formand Lars Magnus Christensen og resten af bestyrelsen, skriver Politiken.dk. 

Derfor går borgmesteren nu til angreb på modkandidaten, og advarer mod at skifte en spidskandidat ud så tæt på kommunalvalget. Særligt til en kandidat, der er relativt ukendt og har en meget liberal profil.

Ifølge Pia Allerslev risikerer Venstre at få endnu mindre indflydelse på rådhuset eller helt miste borgmesterposten, hvis valget falder på modstanderen. Lige nu har partiet kun seks mandater ud af 55, og en meget liberal kandidat kan blive en "dødsdom for det Venstre, vi kender", frygter hun.

Skuffet over Venstreformand

Samtidig kritiserer borgmesteren Venstres formand i København, Lars Magnus Christensen, og resten af bestyrelsen for at støtte hendes modkandidat, og føler sig "enormt skuffet", erklærer hun. Og på trods af en spirende utilfredshed blandt partiets mere aktive medlemmer, kommer modstanden bag på bogmesteren.

- Jeg har på intet tidspunkt hørt, at man var utilfreds med den profil, jeg havde. Det kom, 14 dage før jeg fik at vide, at jeg ville få en modkandidat, at der var utilfredshed med mig. Og da havde man jo besluttet sig for det i bestyrelsen. Så jeg spørger da, om ikke de kunne have været en lille smule mere ærlige i deres tilgang og sagt tingene til mit ansigt i stedet for at rende rundt bag nedrullede gardiner og lave små rævekager imod mig, siger Pia Allerslev.

Men hendes modstander afviser anklagerne om, at der skulle være forgået aftaler bag borgmesterens ryg.

- Der har ikke foreligget noget, der lignede en beslutning, før Pia Allerslev fik besked. Hvad det er, der er foregået bag nedrullede gardiner, og hvem det er, der er blevet myrdet, det ved jeg ikke. Jeg synes ærlig talt, at det er lidt at kaste smuds på vores demokratiske proces at komme med sådan nogle beskyldninger, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Samtidig fastholder Cecilia Lonning-Skovgaard, at partiet har brug for en skarpere liberal profil. Hun peger på, at partiet stod stærkest for 20 år siden med Søren Pind og Martin Geertsen ved roret, der havde en tydelig borgerlig profil, og deler dermed ikke borgmesterens "pessimistiske spådomme", siger hun. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.