V-politiker tjener 1,1 mio.: Lav løn undrer eks-kolleger

Jan E. Jørgensen, der både sidder i byrådet i Frederiksberg og i Folketinget for Venstre, er en af dobbeltmandaternes topscorere.
- Jeg er gået 15.000 kroner ned i løn om måneden. Og arbejdsmængden er jo ikke blevet mindre, fastslår Jan E. Jørgensen.
- Jeg er gået 15.000 kroner ned i løn om måneden. Og arbejdsmængden er jo ikke blevet mindre, fastslår Jan E. Jørgensen. FOTO: Liselotte Sabroe/arkiv/Scanpix

Ti folketingsmedlemmer, der også har plads i kommunalbestyrelser, tjente sidste år mere end en million kroner på det politiske dobbeltarbejde. Det skriver Ugebrevet A4.

En af dem er Venstremanden Jan E. Jørgensen, der blandt andet er sit partis forbrugerordfører og indfødsretsordfører på Christiansborg.

Han bekræfter, at han sidste år tjente cirka 460.000 kroner på kommunalbestyrelsesarbejde på Frederiksberg.

Blandt andet er han formand for By­ og Miljøudvalget i den store hovedstadskommune. Lagt sammen med vederlaget for at være folketingsmedlem gik der mere end 1,1 millioner kroner ind på Jan E. Jørgensens lønkonto i 2014.

Kolleger undrer sig

- Det lyder rigtigt. Men jeg har aldrig hørt nogen vælgere være stødt over min indtægt som politiker. Jeg har hørt nogle kolleger på det advokatkontor, hvor jeg kommer fra, undre sig over, at jeg er gået ind i politik, fordi jeg er gået langt ned i løn, siger han.

Som advokat er Jan E. Jørgensen vant til at have en ganske pæn indkomst, noterer han.

- Jeg er gået 15.000 kroner ned i løn om måneden. Og arbejdsmængden er jo ikke blevet mindre, fastslår Jan E. Jørgensen.

Arbejdspuklen ved at sidde både i Folketinget og kommunalbestyrelsen er stor, og i det lys er vederlagene ikke eksorbitant store, anfører han.

Jan E. Jørgensen er et af de dobbeltmandater, der ifølge den tidligere undersøgelse fra Ugebrevet A4 kun sjældent melder afbud til byrådsarbejdet. Således deltog han i samtlige kommunalbestyrelsesmøder på Frederiksberg sidste år og meldte kun afbud til 1 ud af 24 møder i By­ og Miljøudvalget.

"Det er nødvendigt"

- Jeg ved godt, at jeg har en højere løn, end rigtig mange mennesker har, men jeg tror også, at der blandt vælgerne er en forståelse for, at hvis du vil have folk på Christiansborg med erfaring fra det private erhvervsliv, er det nødvendigt at de har en indtægt, så de ikke er nødt til at flytte fra hus og hjem, fordi de kommer i Folketinget, siger han.

Jan E. Jørgensen fremhæver, at han aldrig har mødt en vælger på Frederiksberg, der har været vred over hans indtægter som politiker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.