V-politiker i kontroversiel flygtninge-udmelding på Facebook

Thomas Bak, der er medlem af Fredensborg Byråd og Region Hovedstaden for Venstre, får kritik fra sine egne partifæller på grund af en kontroversiel udmelding på Facebook.
Venstre-politikeren Thomas Bak forsøger i en Facebook-opdatering at sammenholde situationen under Muhammed-krisen med de store flygtningestrømme, der i dag forsøger at komme til Europa.
Venstre-politikeren Thomas Bak forsøger i en Facebook-opdatering at sammenholde situationen under Muhammed-krisen med de store flygtningestrømme, der i dag forsøger at komme til Europa. Arkivfoto: Scanpix

Thomas Bak, der er medlem af Fredensborg Byråd og Region Hovedstaden for Venstre, er kommet i modvind, efter han er kommet med en kontroversiel udmelding på sin Facebook-profil.

Venstre-politikeren forsøger at sammenholde afbrændingerne af Dannebrog under Muhammed-krisen med de store flygtningestrømme, der i denne tid forsøger at komme til Europa og Danmark. Det skriver TV 2.

– Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt. Hvem brændte for ti år siden Dannebrog af og angreb danske ambassader? Og hvem vil nu gerne have asyl/immigrere til Danmark, skrev han onsdag aften på sin Facebook-profil.

Og det får stor kritik fra flere sider - også fra hans egne partifæller.

– Jeg synes det er en ualmindelig tåbelig opdatering, og jeg kan fuldstændig afvise, at det har noget som helst med Venstres politik at gøre. Det har jeg også meddelt Thomas Bak, siger partiets politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen til TV 2.

Også Jens Rohde, der sidder i Europa-Parlamentet for Venstre, ryster på hovedet af opdateringen, som han mener er urimeligt generaliserende.

Thomas Bak erkender da også, at han generaliserer.

– Selvfølgelig ved jeg ikke om det er den enkelte asylansøger, der i dag er på vej op gennem Europa, om han stod og var med i det. Men fakta er, at syrere nu flygter mod Europa for at få sikkerhed. Det synes jeg, der er et skisma imellem, når man før har fravalgt vestlige værdier. Danmark er ikke et tagselvbord i forhold til værdier, siger han til TV 2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.