V-politiker efter abortbombe: Ej, det mener jeg altså ikke

Går Kristian Pihl Lorentzen (V) ind for brugerbetaling på abort eller ej? Først sagde han ja - nu siger han nej.
Mener Kristian Pihl Lorentzen (V) at kvinder selv skal betale for aborter eller ej? Forvirringen hersker, efter politikeren har meldt to forskellige ting ud.
Mener Kristian Pihl Lorentzen (V) at kvinder selv skal betale for aborter eller ej? Forvirringen hersker, efter politikeren har meldt to forskellige ting ud. Søren Bidstrup / Scanpix arkiv

Brugerbetaling på abort?

En udtalelse fra V-politiker Kristian Pihl Lorentzen om, at kvinder selv skal betale for at få foretaget abort nummer tre, har fået sociale medier til at koge over, politiske modstandere til at rase, og partikolleger i Venstre til at melde ud, at det på ingen måde er partiets politik.

Lorentzen er citeret i MetroXpress for sige, at kvinder, der får tre eller flere aborter, selv bør betale hospitalsudgifterne, fordi nogle kvinder bruger abort som prævention. Han understreger der, at det er hans personlige holdning og ikke Venstres politik.

Nu trækker han imidlertid i land.

- Bare så det ikke kan misforstås. Jeg går ind for fri abort, som den er i dag. Uden nogen form for brugerbetaling, skriver Kristian Pihl Lorentzen på sin offentlige Facebook-profil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.