V-politiker chokerer med forslag: Betal selv for din abort

Kvinder, der får tre eller flere aborter, skal selv betale udgifterne, lyder forslaget, der får både politikere og organisationer op i det røde felt.
Hvis du får tre eller flere aborter, skal du selv betale, mener Kristian Pihl Lorentzen (V).
Hvis du får tre eller flere aborter, skal du selv betale, mener Kristian Pihl Lorentzen (V). Søren Bidstrup / Scanpix arkiv

Får du foretaget en abort for tredje gang, skal du selv betale.

Sådan lyder et kontroversielt forslag fra Venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzen. Det skriver MetroXpress.

- Der er nogle kvinder, som bruger abort som prævention. Derfor mener jeg, at der skal være brugerbetaling fra tredje gang, man vælger at få en abort. Det kan smutte for alle, men sker det igen og igen, er det sløseri. Er man et socialt tilfælde kan man dog søge om tilskud fra kommunen, siger han.

Forslaget, der er politikerens personlige holdning og ikke Venstres officielle politik, har fået kritik fra både Dansk Kvindesamfund og fra begge sider af Folketinget.

Flere kalder det en ekstra kvindeskat, idet man næppe vil sende halvdelen af abort-regningen til manden, som kvinden er blevet gravid med.

Andre påpeger, at det ofte er socialt udsatte og ulykkelige skæbner, der ligger bag de tilfælde, hvor der er mange afbrudte graviditeter - og at det derfor vil gøre sagen endnu mere ulykkelig, hvis kvinden enten får en stor regning eller skal tigge kommunen om lov til at få en abort.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.