V-ordfører: Lad p-vagter uddele bøder for skraldesvineri

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen foreslår, at parkeringsvagter skal uddele bøder til folk, der smider affald på gaden.
Når p-vagterne nu alligevel går rundt med blokken fremme, kan de ligeså godt uddele bøder til de folk, der ikke kan finde ud af at bruge skraldespanden, mener Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre. 
Når p-vagterne nu alligevel går rundt med blokken fremme, kan de ligeså godt uddele bøder til de folk, der ikke kan finde ud af at bruge skraldespanden, mener Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre.  Foto:Bax Lindhardt/Scanpix/Arkiv

- Det her svineri skal vi have stoppet. Vi kan ikke være bekendt, at det flyder med skrald, fordi folk ikke kan rydde op efter dem selv.

Sådan lyder det fra Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) oven på Avisen.dk's historie om affald, der bliver efterladt på gaden og i naturen.  

Han foreslår i dag i et facebook-opslag, at man sætter p-vagter til at udstede affaldsbøder.

Se facebook-opslaget under artiklen. 

I Singapore får man stokkeslag 

Kristian Pihl Lorentzen skriver blandt andet i sit opslag: 

"I Singapore tildeler politiet stokkeslag, hvis man kaster affald eller tyggegummi. Det virker uhyre effektivt - gader, pladser og parker er totalt rene. Så vidt bør vi dog ikke gå i Danmark."

Og selvom han ikke vil ty til vold mod folk, der smider affald på gaden, så mener han, det er på tide, der gøres noget ved problemet herhjemme. Og her kommer p-vagterne ind i billedet. 

Skal holde øje med folk, der sviner 

- De går jo alligevel rundt med blokken fremme, så kan de ligeså godt holde øje med folk, der sviner, siger Kristian Pihl Lorentzen til Avisen.dk

Han understreger, at det ikke er et officielt forslag fra Venstre, men blot en idé, som han vil drøfte med sine kollegaer.

I en meningsmåling, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, mener 72 procent af danskerne, at bøder for henkastning af affald burde sættes op.

Ikke politiets ansvar

Og det er heller ikke en dum ide med højere bødestraffe, mener Kristian Pihl Lorentzen. Men han fastslår, at det ikke har nogen effekt uden en effektiv håndhævelse. Og det mener han ikke, vi har i dag.

Men er det så ikke politiet, der er for dårlige til at uddele bøder?

- Nej, politiet har nok at se til. Det er for letkøbt at sige, at det er politiets opgave. Jeg synes i stedet man skal overveje andre muligheder for håndhævelse, lyder det fra Kristian Pihl Lorentzen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.