V-ordfører: Kontanthjælpskampagne er rettet mod indvandrere

Kontanthjælps-kampagnen, som Venstre netop har skudt i gang, er rettet mod en helt bestemt gruppe borgere, viser det sig nu.
Kontanthjælps-kampagnen, som Venstre netop har skudt i gang, er rettet mod en helt bestemt gruppe borgere, viser det sig nu.
Kontanthjælps-kampagnen, som Venstre netop har skudt i gang, er rettet mod en helt bestemt gruppe borgere, viser det sig nu. s

Venstres kampagne mod kontanthjælpen er rettet mod indvandrere og asylsøgere.

Det siger Venstres nordjysk valgte retsordfører, Karsten Lauritzen til DR Nordjylland.

Mandag indrykkede partiet helsides-annoncer med at budskab om at man får udbetalt 454.215 kroner i en familie med tre børn og hvor både far og mor er på kontanthjælp. Vel at mærke når tillæg som for eksempel børnecheck og tilskud til børnehave og vuggestue tælles med. Tillæg som også folk i arbejde får.

Omkring 1100 familier - især indvandrerfamilier - får udbetalt dette beløb og det er alt for mange, mener Karsten Lauritzen.

- Siden regeringen afskaffede starthjælpen, er der er sket en voldsom stigning i antallet af ægtepar med indvandrerbaggrund, hvor begge er på kontanthjælp, siger han.

Familierne vil ifølge beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhversråd kunne tjene omkring 20.000 om året efter skat ved i stedet at tage et arbejde.

Men det beløb tilskynder ifølge Karsten Lauritzen ikke til at tage et arbejde og derfor vil Venstre skære væsentligt i såvel kontanthjælp som offentlige ydelser til indvandrere.

- Man starter langt lavere end i dag - men i takt med at man som nydansker lærer sproget, tager en uddannelse eller et arbejde, så får man også ret til en større grad af offentlige ydelser - også højere offentlige ydelser, siger Karsten Lauritzen.

Han vil ikke i kroner og øre fastslå, hvor stort gabet skal være mellem løn og ydelser til personer i arbejde og personer på kontanthjælp skal være.

- Gabet skal være større end de 24. 000 kroner, men at pege på et bestemt tal vil blot kortslutte debatten om, at det skal kunne betale sig at tage et arbejde, siger retsordføreren til DR Nordjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.