V om kontanthjælpsloft: "Vi gør det ikke for at genere nogen"

Venstre vil ikke genere nogen med kontanthjælpsloftet, der sandsynligvis bliver vedtaget i dag.
"Vi skal påskønne de mennesker, der hver dag står op og knokler i et lavtlønsjob," lyder det fra Hans Andersen.
"Vi skal påskønne de mennesker, der hver dag står op og knokler i et lavtlønsjob," lyder det fra Hans Andersen. Foto: Venstre

Kontanthjælpsloftet bliver i dag tredjebehandlet i Folketinget.

Efter al sandsynlighed stemmer et snævert blåt flertal for og vedtager dermed det omstridte loft. Det sker efter flere ugers debat, hvor både den røde blok og en lang række organisationer har advaret om konsekvenserne. Fra kommuner og boligforeninger bliver der advaret om, at flere kan risikere at miste deres bolig, men organisationer som Dansk Handicapråd, Danske Døves Landsforbund og Hærens Konstabel og Korporalforening advarer om, at handicappede, døve og krigsveteraner kan blive hårdt ramt af de nye regler. 

Men det er altså ikke for at genere nogen, at Venstre vil gennemføre et kontanthjælpsloft, lyder det i dag fra bekæftigsesordfører Hans Andersen i et nyhedsbrev udsendt af Venstre torsdag formiddag.

"Det gør vi ikke for at genere nogen. Det gør vi, både fordi økonomien skal hænge sammen, men også fordi det er rimeligt," skriver beskæftigelsesordfører Hans Andersen blandt andet i nyhedsbrevet.

Her understreger han, at hensigten med kontanthjælpsloftet er at flere skal i job.

"Vi skal påskønne de mennesker, der hver dag står op og knokler i et lavtlønsjob," lyder det fra Hans Andersen.

Venstre har flere gange understreget, at effekten kontanthjælpsloftet er, at 700 flere kommer i job. Men kontanthjælpsloftet skal ikke stå alene, lyder det fra beskæftigelsesordføreren.

"Vi vil nemlig også sætte skatterne ned for de laveste arbejdsindkomster. Målet er klart: Der skal være større gevinst ved at bidrage til fællesskabet end ved at stå uden for. Det er retfærdigt og nødvendigt," skriver Hans Andersen i Venstres nyhedsbrev.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.