V og S i flæsket på hinanden: I lyver - nej I lyver

V og S langer ud efter hinanden for at kløjs i tal. Det sker efter, at Socialdemokraterne har sendt et brev ud til over en million danskere, der advarer om Løkkes nulvækst.
Et skænderi om tal er brudt ud mellem Venstre og Socialdemokraterne efter at S har sendt en brev ud til 1,5 millioner husstande, hvori partiet advarer mod Løkkes nulvækst.
Et skænderi om tal er brudt ud mellem Venstre og Socialdemokraterne efter at S har sendt en brev ud til 1,5 millioner husstande, hvori partiet advarer mod Løkkes nulvækst. Foto: Bax Lindhardt, Scanpix/arkiv

Valgkampen er gået ind i sin sidste hidsige fase, og det kan ses på udmeldingerne fra de to statsministerkandidaters partier. De skiftes til at fyre pressemeddelelser ud, hvor de beskylder den anden part for at lyve om tal.

Det sker efter at Helle Thorning-Schmidt og S har sendt et brev ud til 1,5 millioner danske husstande. De fleste af dem har statsministeren som afsender, mens nogle hundrede tusinde har lokale profiler.

I brevet advarer S-folkene mod Venstre:

"Danmark er ude af krisen. Nu skal vi holde fast og sige nej til Lars Løkke Rasmussen og Venstres nulvækst," indleder statsministeren med fede typer og advarer mod, at Venstres politik vil føre til nedskæringer i kommunerne.

Hykleri

Men det er noget værre vrøvl, mener Venstre, der som modsvar har sendt en pressemeddelelse ud, hvor 49 V-borgmestre svarer igen og kalder brevet “hykleri ud over alle grænser.”

V-borgmester i Herning Lars Krarup siger til Berlingske Nyhedsbureau:

- Vi ser en helt urimelig skræmmekampagne fra Socialdemokraternes side. I virkelighedens verden har den socialdemokratiske regering under Helle Thornings ledelse rent faktisk fjernet 4,3 milliarder kroner fra kommunernes kernevelfærd de sidste fire år. Det svarer til over 12.500 fuldtidsstillinger.

Forkerte tal

Efter den svada er den socialdemokratiske pressetjeneste gået endnu et gear op og har udsendt et svar på tiltale på Venstres svar på tiltale.

Venstre udsender forkerte tal, lyder det:

- Venstre har sendt en pressemeddelelse ud, hvor de igen bruger forkerte tal. Der er nemlig ikke brugt færre penge til kommunal velfærd under Helle Thorning-Schmidts regering, som Venstre påstår - men 1,5 milliarder kroner mere. Under Lars Løkke skar kommunerne omvendt næsten 12 milliarder kroner på velfærd, lyder det i pressemeddelelsen, hvor socialdemokraterne henviser til tal fra Finansministeriet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.