V: "For slapt", at flygtninge skal arbejde 10 timer om ugen

Flygtningen skal arbejde 37 timer om ugen, mener Venstre, som afviser regeringens lovforslag om integration.

Venstre vender tommelfingeren nedad til beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensens (S) lovforslag om, at flygtninge og familiesammenførte skal arbejde mindst 10 timer om ugen.

Venstre vil have dem til at arbejde i 37 timer for SU i stedet for kontanthjælp, siger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen.

Lovforslaget skal ifølge ministeren træde i kraft allerede 1. juli i år, men forslaget savner flertal med højre- eller venstrefløjen.

- Regeringen er ved at gøre integration til et deltidsjob. Derfor siger vi nej til regeringens udspil. I dag er der 37 timers beskæftigelseskrav, som vi gerne vil opretholde, siger Martin Geertsen.

- Regeringen har ført en stor kampagne om, at man skal arbejde, når man kommer til Danmark. Det næste, vi så ser, er, at man skal arbejde 10 timer om ugen. Det er simpelt hen for slapt.

To af tre flygtninge og familiesammenførte er ikke i job efter tre års integrationsprogram i kommunerne. Derfor kræver regeringen, at de arbejder mindst 10 timer om ugen i praktik eller løntilskud og undervises tyve timer om ugen i dansk. Men Venstre siger nej.

- I regeringens udspil mangler vi totalt at se på ydelserne. Regeringen indførte, at flygtninge fra dag ét får fuld kontanthjælp. Det er voldsomt demotiverende. Derfor vil vi tilbage til en starthjælp, hvor man starter på SU-niveau, siger Martin Geertsen.

Regeringen mener, at man ikke når resultater ved at gøre flygtninge eller andre på sociale ydelser fattigere...

- Man har brugt økonomiske incitamenter for at få folk i beskæftigelse i alle de reformer, regeringen har lavet med os. Det er mærkeligt at porten lukker, når det handler om mennesker, som kommer her til landet, siger Martin Geertsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.