V-borgmestre: Nej tak til generende grænsekontrol

Borgmestre fra grænsekommuner ønsker ikke kontrol. Det vil genere de tusindvis af mennesker, der dagligt pendler over grænsen.
Pendlere skal let og uhindret kunne komme over grænsen, siger V-borgmestre fra grænsekommuner. De advarer mod at  indføre generende grænsekontrol.
Pendlere skal let og uhindret kunne komme over grænsen, siger V-borgmestre fra grænsekommuner. De advarer mod at indføre generende grænsekontrol. Foto: Claus Fisker, Scanpix/arkiv

DF’s ønskebarn - grænsekontrollen - vil blive en kæmpe irritationsfaktor for de mange mennesker, der arbejder på den anden side af grænsen. Det frygter flere V-borgmestre, skriver Jyllands-Posten.

- I Aabenraa har vi godt og vel 3.500, der hver dag kører ind i Aabenraa Kommune og arbejder, og de skal ikke forsinkes, ved at nogen skal kigge dem dybt i øjnene hver eneste morgen, siger Aabenraas borgmester Thomas Andreasen (V) til Jyllands-Posten.

Han anerkender, at der er problemer med kriminelle, der krydser grænsen, men peger på, at man bør gøre noget ved hælermarkederne i stedet for at genere folk, der bare passer deres arbejde.

Også borgmester i Vejen Kommune, Egon Fræhr (V), er skeptisk over for en grænsekontrol, der hæmmer og generer pendlerne. Til Jyllands-Posten siger han:

-Vi har mange kriminelle, der forsvinder ud af landet, så en eller anden form for grænsekontrol er en god idé. Men i Vejen har vi rigtig mange pendlere fra Tyskland, og det er vigtigt, at de let og uhindret kan komme over grænsen.

DF har ikke præciseret, hvordan man vil have, at grænsekontrollen skal se ud. Men ønsket er formentlig, at den kommer til at ligne den, der var tæt på at blive indført i 2011 under den daværende VK-regering. Der var lagt op til permanent toldkontrol ved den dansk-tyske grænse. S-R-SF-regeringen, der overtog magten i 2011 afskaffede den dog efter kritik fra EU-Kommissionen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.