Uvejr raserede nabolag: Vand fossede op af toiletter og vaske

Falck har registreret 96 vandskader efter lørdagens kraftige regnvejr.
Et helt nabolag i Horsens blev ramt af kraftig regn lørdag. Her er det foto fra tidligere oversvømmelser i Danmark.
Et helt nabolag i Horsens blev ramt af kraftig regn lørdag. Her er det foto fra tidligere oversvømmelser i Danmark. Foto: Claus Bech/arkiv/Scanpix

Mens store dele af landet slap nådigt fra det hidsige regnskyl, der møvede sig indover Danmark lørdag, nærmest druknede et helt rækkehuskvarter i Horsens i vand.

Det oplyser Falck til BT.

24 ud af 37 kældre i kvarteret blev oversvømmet, og vandet stod op af toiletter og vaske på første sal, fortæller kommunikationskonsulent i Falck, Sandra Kronmann.

- Her har vi haft en del ude og hjælpe hele lørdag, og blev først færdige lørdag aften, siger Sandra Kronmann til BT.

I løbet af lørdagen blev der registreret tre skybrud (mere end 15 millimeter regn på 30 minutter) i Syd- og Sønderjylland, og det kan også ses i Falcks statistikker.

- 79 af henvendelserne om vandskader kommer fra Jylland, og størstedelen er centreret omkring Horsens, siger Louis Honoré.

Skrydstrup fik mest

Mest regn i løbet af lørdagsdøgnet faldt der i Skrydstrup, hvor regnmåleren nåede helt op på 72 millimeter. Det svarer til hele månedens normale nedbørsmængde på et døgn.

På det trafikale plan skabte regnvejret også problemer i Jylland, hvor fænomenet "aqua-planing" forårsagede en række ulykker, dog alle uden alvorlige personskader.

"Aqua-planing" forekommer, når store mængder regn på vejbanen medfører, at bilerne helt slipper kontakten med asfalten.

- Det er fuldstændig som at køre på glat is. Bilen slipper fuldstændig, sagde vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Bent Hedeager Nielsen tidligere til Ritzau.

Søndag bliver ifølge DMI nogenlunde tør. Til gengæld er der meldinger om kraftig vind og sågar kuling ved flere kyster.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.