"Uværdigt": Forslag om ledige i tissepatruljer stemt ned

Et forslag om at sætte ledige til at holde øje med toiletter på kommunale skoler i Vallensbæk er blevet nedstemt.
Dansk Folkeparti har foreslået, at ledige i Vallensbæk skal indgå i såkaldte tissepatruljer, der skal holde øje med toiletter - og gøre rent, så tissetrængende skoleelever ikke holder sig hele dagen.
Dansk Folkeparti har foreslået, at ledige i Vallensbæk skal indgå i såkaldte tissepatruljer, der skal holde øje med toiletter - og gøre rent, så tissetrængende skoleelever ikke holder sig hele dagen. Foto: SCANPIX arkiv

Der bliver alligevel ingen tissepatruljer bestående af ledige kontanthjælpsmodtagere, som skal holde øje med skoletoiletterne i Vallensbæk Kommune.

Dansk Folkeparti havde ellers fremsat et forslag om netop at sætte kontanthjælpsmodtagerne i sving på toiletterne på de kommunale skoler på et kommunalbestyrelsesmøde onsdag.

Idéen var, at de ledige i forbindelse med nyttejob skulle indgå i såkaldte tissepatruljer, der skal holde øje med toiletterne - og gøre rent, så tissetrængende skoleelever ikke holder sig hele dagen. 

Men det var ingen opbakning til Dansk Folkeparts forslag på kommunalbestyrelsesmødet. Det blev stemt ned af Venstre, Socialdemokratiet og De Konservative.

Og forslaget gav også anledning til heftig debat på mødet. Det fortæller 1. viceborgmester og Socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen Søren Wiborg til Avisen.dk.

"Et slag under bæltestedet"

Allerede inden mødet var Søren Wiborg ude med kritik af forslagt på sin Facebook-profil, hvor han blandt andet kalder det "et slag under bæltestedet til kontanthjælpsmodtagere," og det uddyber han over for Avisen.dk:

- Jobbet i sig selv er ikke nedværdigende, men at sætte en kontanthjælpsmodtager til det, der i forvejen har en masse andre udfordringer, det, synes vi, er uværdigt, siger Søren Wiborg.

Han mener, at forslaget fra Dansk Folkeparti slet ikke er gennemtænkt. Et nyttejob må nemlig ikke erstatte et lønnet job. 

- Man må godt tilbyde kontanthjælpsmodtagere, at de skal gøre rent på toiletterne, men det skal ske på de vilkår, som gælder på det øvrige arbejdsmarked, siger Søren Wiborg.

Han hæfter sig også ved, at Dansk Folkeparti sammenligner tissepatruljen med de såkaldte 'Klofrauen', der holder toiletterne rene på tyske rastepladser mod en symbolsk betaling. 

- Hvad havde de forestillet sig? Skal børnene så have fem eller ti kroner med om dagen for at gå på toilettet? spørger han retorisk.

Han medgiver, at der kan være problemer med uhumske toiletter på kommunens tre skoler.

- Vi har ikke noget mod, at der bliver sat penge af til mere rengøring, men det skal ske i ordinære jobs. Alt i alt er det et elendigt forslag, og det blev heldigvis også afvist, siger Søren Wiborg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.