Utilfreds? Nu kan du bytte din hund

Et nyt tiltag fra Dansk Kennelklub skal gøre det muligt at tilbagelevere en hund, der ikke er helt som lovet.
Er din hund ikke som håbet? Nu kan den byttes. 
Er din hund ikke som håbet? Nu kan den byttes.  FOTO: Scanpix

Er lille fido halt, mangler den et ører eller har den en anden skavank, du først opdager, efter du har hentet din ny hundhvalp hjem, er der nu mulighed for at bytte den.

Dansk Kennelklub har netop lanceret en ny hjemmeside, der skal gøre det lettere for kommende hundejere at finde den helt rigtige hund til dem, skriver dr.dk.

Samtidig skal siden gøre det nemmere for folk at klage og komme af med en hund igen, hvis den viser sig at være anderledes, end de er blevet lovet. Det skal ikke bare give gladere ejere, men også forsøge at nedbringe det høje antal af aflivninger på hunde, der er hvert år sker.

Der bliver, ifølge Dansk Kennelklub, aflivet op mod 10.000 hunde hver år. 

Et tal, som forhåbentlig falder, nu hvor der kommer større sikkerhed omkring de hunde, der er købt i Dansk Kennelklub regi.

Det betyder, at man køber hund, som man har to års reklamationsret på, og det betyder, at man har en stor organisation bag sig, siger Jens Glavind, administrerende direktør for Dansk Kennelklub.

Byt en hund

Din lille hund kan altså byttes på lige fod med en vaskemaskine eller føntørrer, der er defekt. Men der skal være noget galt med hunden. Du kan ikke bare bytte den, fordi det går op for dig, at du ikke er egnet til at have hund alligevel.

Din hund skal have en skavank, en defekt, være syg eller ikke leve op til forventningerne, fortæller Jens Glavind.

Branchen håber altså på, de kan skære ned på antallet af aflivninger med den nye matching-hjemmeside. Men de ved også godt, de ikke kan gøre meget ved det store antal hunde, der anskaffes på andre måder, end igennem Dansk Kennelklub og de kan ikke kontrollerer, hvad der siden sker med dem.

Er du selv på udkig efter hvalp, tjek den nye hjemmeside ud her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.