Usædvanlig hård kritik af jobcenter

Borgerrådgiver i Silkeborg Kommune retter i ny rapport en sønderlemmende kritik af kommunens behandling af sygedagpengesager.
Med en ny rapport fra kommunens borgerrådgiver kommer jobcenteret i Silkeborg igen under hård kritik.
Med en ny rapport fra kommunens borgerrådgiver kommer jobcenteret i Silkeborg igen under hård kritik.
Foto: Silkeborg Kommune

Kommunen har presset sygemeldte i ulovlig aktivering, ignoreret afgørelser fra Beskæftigelsesankenævnet og stoppet sygedagpenge med tilbagevirkende kraft i strid med loven.

Det er bare tre af punkterne i en 12 sider lang rapport, hvor borgerrådgiver Sisse Schaldemose retter en hård kritik mod Silkeborg Kommunes håndtering af sager om sygedagpenge.Kritikken kommer, efter at borgerrådgiveren har gennemgået 55 sager med borgere, der har følt sig dårligt behandlet af jobcenteret, som Avisen.dk tidligere har beskrevet.

Borgerrådgiver Sisse Schaldemose, der er uvildig, blev ansat, efter at kommunen gennem længere tid havde oplevet stor utilfredshed med sagsbehandlingen.

Borgmester: Vi har en udfordring

Borgmester i Silkeborg Hanne Bæk Olsen (S) anerkender kritikken.

”Rapporten peger meget præcist på de punkter, hvor vi har en udfordring. Det har ikke været godt nok, og derfor laver vi det om,” siger hun til Avisen.dk.

Borgmesteren forklarer de kritisable forhold med stor udskiftning i jobcenteret og kalder 2010 for ”et frygteligt år for Jobcenter Silkeborg.”

Trods de mange fejl afviser Hanne Bæk Olsen, at der er problemer med kvalifikationerne blandt medarbejderne.

Ingen problemer i ledelsen

Hun afviser ligeledes, at der skulle være problemer i ledelsen. Det på trods af, at jobcenterchefen for nyligt blev bedt skifte stilling efter en konflikt med chefen for job- og borgerservice.

”Der er styr på ledelsessituationen i jobcenteret,” siger Hanne Bæk Olsen.

Borgmesteren siger, at kommunen allerede har rettet op på mange af de problemer, der nævnes i rapporten.

”De fleste af anbefalingerne har vi allerede taget fat i – andre skal vi i gang med nu. Det er en løbende proces, og det kan komme til at tage noget tid endnu,” siger hun.

Kommune i dialog med borgere

Avisen.dk har tidligere beskrevet, hvordan sygemeldte i Silkeborg mener, at kommunen snyder dem for deres sygedagpenge.Siden da har kommunen indledt en dialog med de sygemeldte, hvor medlemmer af kommunens arbejdsmarkedsudvalg har mødtes med de utilfredse borgere.

Med den nye rapport kommer emnet igen på dagsordenen i Silkeborg. Arbejdsmarkedsudvalget drøfter sagen på et møde på onsdag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.