Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Usædvanlig hård kritik af jobcenter

Borgerrådgiver i Silkeborg Kommune retter i ny rapport en sønderlemmende kritik af kommunens behandling af sygedagpengesager.

, 7. oktober 2011 kl. 11:40
Start et spil på Spigo.dk
Spil
Med en ny rapport fra kommunens borgerrådgiver kommer jobcenteret i Silkeborg igen under hård kritik.
Med en ny rapport fra kommunens borgerrådgiver kommer jobcenteret i Silkeborg igen under hård kritik. Foto: Silkeborg Kommune

Kommunen har presset sygemeldte i ulovlig aktivering, ignoreret afgørelser fra Beskæftigelsesankenævnet og stoppet sygedagpenge med tilbagevirkende kraft i strid med loven.

Det er bare tre af punkterne i en 12 sider lang rapport, hvor borgerrådgiver Sisse Schaldemose retter en hård kritik mod Silkeborg Kommunes håndtering af sager om sygedagpenge.

Læs også: Enig fagbevægelse: Skrot jobcentrene

Kritikken kommer, efter at borgerrådgiveren har gennemgået 55 sager med borgere, der har følt sig dårligt behandlet af jobcenteret, som Avisen.dk tidligere har beskrevet.

Borgerrådgiver Sisse Schaldemose, der er uvildig, blev ansat, efter at kommunen gennem længere tid havde oplevet stor utilfredshed med sagsbehandlingen.

Borgmester: Vi har en udfordring

Borgmester i Silkeborg Hanne Bæk Olsen (S) anerkender kritikken.

”Rapporten peger meget præcist på de punkter, hvor vi har en udfordring. Det har ikke været godt nok, og derfor laver vi det om,” siger hun til Avisen.dk.

Borgmesteren forklarer de kritisable forhold med stor udskiftning i jobcenteret og kalder 2010 for ”et frygteligt år for Jobcenter Silkeborg.”

Trods de mange fejl afviser Hanne Bæk Olsen, at der er problemer med kvalifikationerne blandt medarbejderne.

Ingen problemer i ledelsen

Hun afviser ligeledes, at der skulle være problemer i ledelsen. Det på trods af, at jobcenterchefen for nyligt blev bedt skifte stilling efter en konflikt med chefen for job- og borgerservice.

”Der er styr på ledelsessituationen i jobcenteret,” siger Hanne Bæk Olsen.

Borgmesteren siger, at kommunen allerede har rettet op på mange af de problemer, der nævnes i rapporten.

”De fleste af anbefalingerne har vi allerede taget fat i – andre skal vi i gang med nu. Det er en løbende proces, og det kan komme til at tage noget tid endnu,” siger hun.

Kommune i dialog med borgere

Avisen.dk har tidligere beskrevet, hvordan sygemeldte i Silkeborg mener, at kommunen snyder dem for deres sygedagpenge.

Læs også: Se borgerrådgiverens kritiske punkter

Siden da har kommunen indledt en dialog med de sygemeldte, hvor medlemmer af kommunens arbejdsmarkedsudvalg har mødtes med de utilfredse borgere.

Med den nye rapport kommer emnet igen på dagsordenen i Silkeborg. Arbejdsmarkedsudvalget drøfter sagen på et møde på onsdag.

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
07.10-2011 | 12:53 af Bo Seider
Kommentar er blevet slettet.
 
07.10-2011 | 12:54 af Bo Seider
- måske nogen også skulle se nærmere på Frederikssund kommune - det lyder som det er det samme skole ophold de såkaldte rådgivere har været på ... men det har jo også været nemt i 10 år, hvor det har drejet sig om at træde på de små mest muligt ...
ps: mine sygedagpenge blev fjernet efter 8 mdr. fordi de læste udtalelsen fra min læge, som fanden læser biblen ... min sag er stadig ikke afsluttet der mangler én ryg"specialist" til - og alligevel bliver jeg smidt i aktivering blandt raske ledige ... fuldstændigt uværdigt og håbløst !!!
 
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites