USA: Terrorister i Syrien planlagde stort angreb

USA's militær siger, at det har ramt en gruppe terrorister, der havde planer om stort terrorangreb.
USA's præsident, Barack Obama, foran Det Hvide Hus i Washington. Han har netop fortalt, at USA har ført an i et angreb på militante islamister i Syrien, herunder mod en gruppe veteraner fra al-Qaeda, der ifølge USA havde store terrorplaner. (AP Photo/Carolyn Kaster)
USA's præsident, Barack Obama, foran Det Hvide Hus i Washington. Han har netop fortalt, at USA har ført an i et angreb på militante islamister i Syrien, herunder mod en gruppe veteraner fra al-Qaeda, der ifølge USA havde store terrorplaner. (AP Photo/Carolyn Kaster) Foto: Carolyn Kaster/AP

Nogle af de angreb, som USA rettede mod militante islamister i Syrien natten til tirsdag, var mod al-Qaeda-krigere.

Det siger amerikanske embedsmænd, der dermed bekræfter tidligere forlydender.

Ifølge embedsmændene var terroristerne, der kommer fra en gruppe ved navn Khorosan, i gang med sidste fase af planlægningen til et stort terrorangreb mod enten USA eller et land i Europa.

- I nogen tid nu har vi sporet planer om at gennemføre angreb mod USA eller Europa, siger Ben Rhodes, der er USA's præsident, Barack Obamas, vice-nationale sikkerhedsrådgiver.

- Vi mener, at et angreb var umiddelbart forestående, og at sådanne planer skulle gennemføres uden for Syrien, siger han.

Amerikanske efterretningsorganer har først i de seneste uger nævnt Khorasan som en alvorlig terrortrussel.

Medlemmerne af gruppen beskrives som erfarne militante fra al-Qaeda.

De skal have slået sig ned i det borgerkrigshærgede Syrien for at finde et sted, hvor de uforstyrret kan planlægge terrorangreb, producere bomber og rekruttere muslimer fra Vesten til at gennemføre angreb.

Nyhedsbureauet AFP citerer amerikanske embedsmænd for at sige, at Khorosan-gruppen udgør en lige så stor trussel som den, Islamisk Stat repræsenterer.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.