USA kræver Fifa-topfolk udleveret fra Schweiz

Flere korruptionsmistænkte Fifa-folk risikerer snart at komme for retten i USA.
Fifa-skandalen fortsætter, og nu ønsker amerikanske myndigheder syv personer udleveret. Den afgående præsident Sepp Blatter er ikke blandt de syv, men han har trukket sig som præsident som følge af korruptions-skandalen.
Fifa-skandalen fortsætter, og nu ønsker amerikanske myndigheder syv personer udleveret. Den afgående præsident Sepp Blatter er ikke blandt de syv, men han har trukket sig som præsident som følge af korruptions-skandalen. Foto: Ennio Leanza/AP

De amerikanske myndigheder har bedt Schweiz om at få udleveret syv personer, der er mistænkt for korruption i det internationale fodboldforbund (Fifa).

De syv personer har været i politiets varetægt siden den 27. maj, hvor de blev pågrebet umiddelbart før en Fifa-kongres i Zürich.

Pågribelserne skete på foranledning af det amerikanske justitsministerium, der mistænker flere Fifa-topfolk for at have taget imod bestikkelse, blandt andet i forbindelse med tildelingen af VM-værtskaber.

Uroen i slutningen af maj betød, at den siddende Fifa-præsident, Sepp Blatter, meldte sin afgang få dage efter, at han var blevet genvalgt til en ny regeringsperiode.

Der kan gå flere uger, før Schweiz har besluttet, om de syv korruptionsmistænkte personer skal udleveres til USA.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.