USA godkender lægemiddel fra Novo til voksne med sukkersyge

Novo Nordisk vil i første halvår af 2017 lancere et nyt lægemiddel i USA til voksne med type 2-diabetes.
Novo Nordisk har fået godkendt et nyt kombinationsmiddel til behandling af diabetikere i USA.
Novo Nordisk har fået godkendt et nyt kombinationsmiddel til behandling af diabetikere i USA. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Novo Nordisk har langt om længe fået grønt lys fra de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) til at sælge et nyt produkt til voksne med type 2-diabetes.

Det oplyser den danske medicinalgigant mandag aften i en meddelelse.

Godkendelsen drejer sig om Xultophy, der er en kombination af to af Novos nyeste produkter til behandling af voksne med type 2-diabetes, Victoza og Tresiba.

Midlet blev godkendt i Europa i 2014.

- Vi ser frem til at lancere det i USA i første halvår af 2017, udtaler forskningschef Mads Krogsgaard Thomsen i meddelelsen.

- Vi mener, at Xultophy giver betydelige fordele og er en vigtig og praktisk behandlingsmulighed især for personer, der ikke opnår tilstrækkelig glykæmisk kontrol med basal insulin, tilføjer han.

I maj 2014 anbefalede en komité under FDA enstemmigt, at Xultophy skulle godkendes.

Men i maj i år besluttede FDA at forlænge godkendelsesprocessen med tre måneder.

På det danske aktiemarked blev den udsatte godkendelse taget med sindsro. Kursen på Novo-aktien steg den efterfølgende handelsdag en anelse.

Novo oplyste i forbindelse med udsættelsen, at selskabet ventede en tilbagemelding fra FDA senest i løbet af december i år.

/ritzau/

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.