USA: For tidligt at sige, om IS stod bag Texas-angreb

USA undersøger melding fra Islamisk Stat om, at gruppen stod bag angreb mod islamkritisk udstilling i Texas.
Det er endnu for tidligt at konkludere, om Islamisk Stat havde nogen som helst forbindelse til de to mænd, der mandag forsøgte at angribe en islamkritisk udstilling i Texas, lyder det fra det Hvide Hus.
Det er endnu for tidligt at konkludere, om Islamisk Stat havde nogen som helst forbindelse til de to mænd, der mandag forsøgte at angribe en islamkritisk udstilling i Texas, lyder det fra det Hvide Hus. Foto: Brandon Wade/AP

Det er stadig for tidligt at sige, om de to mænd, der søndag forsøgte at angribe en karikaturudstilling i Texas, har nogen forbindelse til den yderliggående gruppe Islamisk Stat, mener Det Hvide Hus.

Mange forsøger at udnytte Islamisk Stats indflydelse ved at påstå, at de er tilknyttet gruppen, selv om de ikke er det, siger talsmand Josh Earnest.

- Det efterforskes stadig af FBI og andre dele af efterretningsvæsnet for at fastslå, om disse to personer havde bånd eller tilknytning til Isil eller andre terrororganisationer, siger talsmanden og bruger et andet navn for Islamisk Stat.

Tidligere på dagen tog Islamisk Stat skylden for det mislykkede angreb mod det islamkritiske arrangement i Texas, som endte med at to mistænkte blev skudt og dræbt af politiet.

- To af kalifatets soldater udførte et angreb på en udstilling i Garland, Texas, hvor der blev udstillet negative billeder af profeten Muhammed, meddeler Islamisk Stat på gruppens officielle radiokanal ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

En sikkerhedsvagt blev lettere såret under skyderiet, men ellers kom ingen andre end de to dræbte gerningsmænd noget til.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.