USA får tyrkisk håndsrækning i IS-krig

De sidste detaljer skal stadig falde på plads, men det tyder på, at USA må bruge tyrkiske baser til kampfly.
En flok mennesker ser på fra en nærliggende bjergtop, efter at et angreb i byen Kobani nær den syrisk-tyrkiske grænse har fundet sted. I kampen mod Islamisk Stat i området kan USA formentlig komme til at bruge tyrkiske luftbaser, siger en anonym embedsmand. Arkivfoto
En flok mennesker ser på fra en nærliggende bjergtop, efter at et angreb i byen Kobani nær den syrisk-tyrkiske grænse har fundet sted. I kampen mod Islamisk Stat i området kan USA formentlig komme til at bruge tyrkiske luftbaser, siger en anonym embedsmand. Arkivfoto Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Tyrkiet giver USA tilladelse til at bruge tyrkiske luftbaser i kampen mod Islamisk Stat (IS).

Det oplyser en amerikansk embedsmand ifølge AFP.

Embedsmanden fra det amerikanske forsvar udtaler sig anonymt.

- Detaljerne omkring brugen er stadig ved at falde på plads, siger kilden.

Med aftalen får USA mulighed for at bruge Tyrkiet som base, mens de bekriger Islamisk Stat. Blandt andet får amerikanerne formentlig lov til at bruge Incirlik-basen i den sydlige del af Tyrkiet.

Med grønt lys fra Tyrkiet kan USA's kampfly, der bomber den militante gruppe fra luften, nøjes med at flyve en kortere distance på missioner til eksempelvis byen Kobani, hvor jihadister rykker frem.

Kurdiske militsfolk forsøger at holde stand mod gentagne offensiver fra IS i den syriske grænseby Kobani, hvor der er frygt for, at den sidste flugtvej til Tyrkiet kan blive afskåret.

Siden Islamisk Stats offensiv mod byen begyndte i midten af september, er over 500 mennesker blevet dræbt, og omkring 200.000 i området er flygtet over grænsen til Tyrkiet.

Den amerikanskledede koalition har gennemført flere luftangreb mod IS omkring Kobani.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.