Uro ved grænsen: IS helt tæt på Tyriet
Kurdere på den tyrkiske side af grænsen stødte sammen med tyrkisk politi, da de demonstrerede mod manglende hjælp mod Islamisk Stat.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Henter afspiller ...
/ritzau/


Fra den tyrkiske side af grænsen kunne røgen tydeligt ses i Syrien tirsdag, hvor Islamisk Stat kæmper mod kurdiske syrere i og omkring byen Kobani.

De tyrkiske myndigheder oplyser, at Islamisk Stats væbnede tropper vinder frem i området mod de kurdiske styrker. Tirsdag hejste Islamisk Stat deres sorte flag i Kobani for at vise, at de havde overtaget kontrollen med byen i det nordligste Syrien.

Det gav samtidig voldsom uro på den tyrkiske side af grænsen, hvor hundredevis af kurdere demonstrerede mod den manglende støtte til deres familier og pårørende i Syrien. Demonstranterne kræver en militær indsats fra Tyrkiets side i kampen mod Islamisk Stat, og de beskylder Tyrkiets regering for at tøve for længe.

Tyrkisk politi tog både vandkanoner og tåregas i brug mod de kurdiske demonstranter for at få ro på situationen. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.