Uro ved grænsen: IS helt tæt på Tyriet

Kurdere på den tyrkiske side af grænsen stødte sammen med tyrkisk politi, da de demonstrerede mod manglende hjælp mod Islamisk Stat.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Fra den tyrkiske side af grænsen kunne røgen tydeligt ses i Syrien tirsdag, hvor Islamisk Stat kæmper mod kurdiske syrere i og omkring byen Kobani.

De tyrkiske myndigheder oplyser, at Islamisk Stats væbnede tropper vinder frem i området mod de kurdiske styrker. Tirsdag hejste Islamisk Stat deres sorte flag i Kobani for at vise, at de havde overtaget kontrollen med byen i det nordligste Syrien.

Det gav samtidig voldsom uro på den tyrkiske side af grænsen, hvor hundredevis af kurdere demonstrerede mod den manglende støtte til deres familier og pårørende i Syrien. Demonstranterne kræver en militær indsats fra Tyrkiets side i kampen mod Islamisk Stat, og de beskylder Tyrkiets regering for at tøve for længe.

Tyrkisk politi tog både vandkanoner og tåregas i brug mod de kurdiske demonstranter for at få ro på situationen. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.