Ups! Flemming blev sat ud ved en fejl

Først betalte Flemming for meget for sin el, derefter blev han sat ud af sin bolig. Men nu trækker boligforeningen i land og kalder det en ’beklagelig’ fejl.
Flemming, der er tidligere hjemløs, kan nu få lov til at blive i sin bolig.
Flemming, der er tidligere hjemløs, kan nu få lov til at blive i sin bolig. Privat

Den 30. marts modtager 53-årige Flemming Bach Laursen, der er tidligere hjemløs og nu førtidspensionist med en posttraumatisk stress-diagnose, et brev fra RandersBolig. Heri bliver han pænt bedt om at flytte ud af sit ellers elskede rækkehus i Ørsted på Djursland inden fem dage.

Kravet om fraflytning sker på grund af en huslejerestance på 225 kroner, som er opstået, fordi han i omkring et år fejlagtigt er blevet afkrævet elforbrug for boligforeningens fællesarealer, blandt andet oplysning af den fælles parkeringsplads.

LÆS OGSÅ: Boligselskab snyltede 15.800 kr på Flemmings elregning

Fejlen, der viste sig at bunde i, at et kabel fra fællesarealets strømforsyning var forbundet til hans elmåler, blev først opdaget i oktober sidste år, da strømmen i Flemmings bolig blev slukket, fordi han ikke kunne betale endnu en af de mange ekstraregninger på el, der hver måned dumpede ind gennem brevsprækken. Samtidig blev også lygtepælene på parkeringspladsen og den fælles gangsti slukket, hvilket vækkende mistanken om, at noget var helt galt.

Skal ikke ud

Hos RandersBolig har man erkendt fejlen og udbetalt en mindre kompensation.

Alligevel er det først i dag – to dage før, at den tidligere hjemløse atter risikerede at måtte leve på gaden – at RandersBolig reagerer på den rykker, de har sendt til Flemming med budskabet om udsættelse.

Til gengæld er det med godt nyt.

Flemming skal nemlig slet ikke ud af sin bolig, slår kontorchef hos RandersBolig, Dennis Larsen, fast.

- Han skal ikke ud af sin bolig på grund af det her. Hele sagen er opstået, fordi der er rod i den måde, hans elforsyning er skruet sammen på, siger Dennis Larsen til Avisen.dk.

En beklagelig fejl

- At denne rykker er blevet sendt ud, er derfor også en fejl. Forstået på den måde, at sagen er under udredning, og at der står en restance på hans bolig, som automatisk har genereret rykkeren. Det er en meget beklagelig fejl, og det er klart, at det ikke er noget, jeg er glad for, tilføjer han og fortæller, at selskabets teamleder i dag har været ude og undskylde personligt med en æske chokolade.

Dennis Larsen understreger samtidig, at der er tale om en meget usædvanlig sag, og at de normalt har godt styr på de rykkere, der bliver sendt ud.

- Nu har vi en aftale med Flemming og hans kontaktperson om at mødes hurtigst muligt efter påske og finde ud af, hvad der er op og ned i den her sag, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Flemming Bach Laursen selv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.