Ups! Begår S-kandidat her ulovlig valgbommert?

Den socialdemokratiske folketingskandidat Mette Reissmann lagde torsdag et billede af en stemmeseddel, hvor der var sat et kryds, ud på Facebook. Men man må ikke tage et foto af sin stemmeseddel.
v
v Foto: Scanpix

Torsdag morgen delte socialdemokraten og erhvervsjuristen Mette Reissmann roser ud foran Hovedbanen i København.

Mellem forsøget på at kapre de sidste stemmer havde hun dog også tid til at lægge et billede af en stemmeseddel med et kryds ud for hendes navn på Facebook.

Billedet er ledsaget af følgende opfordring:

"Gør som hende, der har taget en valg-fie af, hvor krydset skal sættes. Stem personligt - og meget gerne på mig."

Problemet er bare, at det ikke er lovligt.

Det er i dag det afgørende kryds skal sættes! Gør som hende der har taget en Valg-fie af, hvor krydset skal sættes. Stem personligt - og meget gerne på mig. Mange takGod valg dag til alle!

Posted by Mette Reissmann on 18. juni 2015

Ifølge Ritzau er en såkaldt valg-fie ulovlig. Du må nemlig ikke tage et foto af din stemmeseddel og poste den på de sociale medier eller vise den frem offentligt. Straffen er dog højst en reprimande, har Økonomi- og Indenrigsministeriets valgkonsulent Christine Boeskov oplyst til Ritzau.

Selv fastslår Mette Reissmann dog, at det ikke er hende selv, der har taget billedet.

"Det er ikke mig, der har taget billedet, idet jeg ikke har stemt endnu! Kan nu forstå, at det er ulovligt med valg-fies, så pas på med det. Men du må stadig sætte kryds ud for mig," skriver hun i tråden, der følger hendes billede på Facebook.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.