Ups! Anti Doping Danmark begik brøler

Anti Doping Danmark sendte Nicki Sørensen-citater til godkendelse hos Michael Rasmussen. Det undskylder de.
Anti Doping Danmark undskylder nu over for Nicki Sørensen. Arkivfoto.
Anti Doping Danmark undskylder nu over for Nicki Sørensen. Arkivfoto. Foto: GREGERS TYCHO/POLFOTO

Anti Doping Danmarks (ADD) arbejde med at kortlægge omfanget af doping i dansk cykelsport er sket på baggrund af frivillig deltagelse fra implicerede, hvorfor de interviewede personer har fået deres udsagn til godkendelse inden udgivelsen af rapporten.

I den proces skete der den fejl, at nogle af ekscykelrytteren Nicki Sørensens citater også havnede hos ekskollegaen Michael Rasmussen, som via Ekstra Bladet har harceleret over, at han mente, ADD forsøgte at dække over Nicki Sørensen i rapporten.

Det afviser Anti Doping Danmark på et pressemøde tirsdag i Brøndby, hvor de samtidig undskylder over for Nicki Sørensen.

- Desværre skete der det i april, at Michael Rasmussen fik tilsendt citater fra både ham selv, men også et udsnit af noget, som Nicki Sørensen havde sagt. Det beklager vi meget, og det har vi beklaget over for Nicki Sørensen, lyder det fra Michael Ask, direktør hos ADD.

- Det er en fejl, der ikke må ske, men det skete alligevel.

- Vi har ikke forsøgt at holde hånden over Nicki Sørensen eller nogle andre for den sags skyld. Intet kunne ligge os fjernere, tilføjer Michael Ask.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.