Upåagtet belgier sender Venus Williams ud af OL

Første runde blev endestationen for femteseedede Venus Williams i kvindernes tennisturnering ved OL i Rio.
Højst overraskende blev det kun til en enkelt singlekamp ved OL for Venus Williams. Arkivfoto.
Højst overraskende blev det kun til en enkelt singlekamp ved OL for Venus Williams. Arkivfoto. Foto: Paul Chiasson/AP

Femteseedede Venus Williams havde en på papiret overkommelig indledning på kvindernes tennisturnering ved OL, da hun i første runde stod over for belgieren Kirsten Flipkens, verdens nummer 62.

Men efter at have vundet første sæt og været foran i andet kom Williams i problemer, og Flipkens endte med at tage en overraskende sejr på 4-6, 6-3, 7-6 (7/5).

Williams førte både 4-1 og 5-3 i tredje sæt, inden Flipkens vendte kampen på hovedet.

Det blev en nervepirrende afslutning med tiebreak i tredje sæt, hvor Flipkens var foran, indtil den amerikanske veteran kom på 5-5.

Herefter tog den 30-årige belgier de to næste bolde, og så var overraskelsen en kendsgerning, hvilket Flipkens fejrede ved at smide sig på ryggen i jubel.

I sin 13 år lange karriere som professionel har belgieren blot vundet en enkelt WTA-titel. 36-årige Venus Williams har til sammenligning 49 titler, herunder syv grand slam-triumfer.

Venus Williams vandt OL-guld i single tilbage i 2000, mens hun har hentet tre OL-guldmedaljer i damedouble. De er vundet i 2000, 2008 og senest i 2012 i London sammen med lillesøster Serena Williams.

Også fjerdeseedede Agnieszka Radwanska er ude af OL i damesingle efter et overraskende nederlag i to sæt til kineseren Zheng Saisai, der er nummer 63 i verden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.