Uniteds manager stopper efter Unitedjob

Manchester Uniteds manager Louis van Gaal stopper med fodbold, når han er færdig i den engelske storklub.
Louis van Gaal er 63 år og har kontrakt med United til 2017. Derefter blvier der ikke flere fodboldjob, siger han.
Louis van Gaal er 63 år og har kontrakt med United til 2017. Derefter blvier der ikke flere fodboldjob, siger han. Foto: Clint Hughes/AP

Efter en lang og succesrig karriere har Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal, besluttet helt at stoppe med fodbold, når han er færdig hos Manchester United.

Det fortæller han i et interview med avisen The Telegraph.

- Det er mit sidste job. Helt sikkert, siger han i et interview, som blev lagt på avisens hjemmeside sent torsdag aften.

- Jeg er nødt til også at være opmærksomme på mine børn, mine børnebørn og min hustru. Det fortjener de. Lige nu kan jeg ikke give dem den opmærksomhed, fortsætter han.

Den 63-årige hollænder har været cheftræner for fremtrædende hold i fodboldverdenen. Det gælder således hold som Ajax Amsterdam, FC Barcelona og Bayern München. Ved den seneste VM-slutrunde nåede han semifinalen med Hollands landshold.

Nu er han i Manchester United på en kontrakt, som udløber i 2017.

- Det er en ære og en udfordring at være manager i Manchester United, fordi jeg har været hos de bedste hold i Spanien, Tyskland og Holland.

- Jeg havde mulighed for at vælge andre klubber som blandt andet Tottenham, men jeg valgte nummer et. Det er jeg stolt af. Jeg tror ikke, at mange andre trænere kan sige sådan.

Hollænderen siger endvidere, at alt, hvad han har opnået, har på forhånd været en del af hans målsætning. Som eksempelvis at blive manager i Premier League.

Louis van Gaal vil flytte til Portugal, når han er færdig på arbejdsmarkedet. Der har han allerede en bolig.

- Jeg har et paradis i Portugal. Jeg vil være der, når jeg stopper - spille golf og spise fantastisk mad. Der er god vin, strand og dejligt vejr, siger han.

Manchester United er lige nu nummer fire i Premier League.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.