Unge smed våben ud af vinduet under biljagt

Under en biljagt i Københavns nordvestkvarter blev et farligt våben smidt ud ad vinduet på flugtbilbilvinduet.
Under den kortvarige biljagt nåede de to unge mænd at smide en skarpladt pistol ud af flugtbilen. Arkivfoto.
Under den kortvarige biljagt nåede de to unge mænd at smide en skarpladt pistol ud af flugtbilen. Arkivfoto. Foto: Colourbox/Polfoto

Politiet vil have varetægtsfængslet to unge for en skarpladt pistol, som de forsøgte at skille sig af med under en biljagt med politiet i hælene i Københavns nordvestkvarter fredag aften.

- De er sigtet for i fællesskab at besidde det ulovlige våben, så vil det efterfølgende vise sig, hvem af dem, der mere konkret kan hænges op på våbnet, siger den centrale efterforskningsleder Sajjad Haider, Københavns Politi, til Ritzau.

En politipatrulje fattede fredag ved 18-tiden mistanke til de to unge mænd, der kom kørende i en bil, og betjentene ville standse dem for rutinemæssigt at kontrollere bilen.

De unge ville imidlertid ikke standse, men trådte speederen i bund og kørte af sted med politiet i hælene. Under biljagten, der var kortvarig, observerede betjentene, at der blev smidt noget ud af flugtbilen. Det viste sig at være en skarpladt pistol.

De to unge, der er 20 og 22 år, er nu sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og kommer lørdag for en dommer i Københavns Dommervagt.

Den ene af dem er i forvejen kendt af politiet, mens den anden ikke tidligere har været i konflikt med ordensmagten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.